"Martinje" - rezultati pojačanih aktivnosti

Na području Policijske uprave požeško-slavonske tijekom proteklog vikenda, od 11. do 13. studenoga policija je provela preventivno-represivnu akciju budući da se obilježavalo „Martinje“ i da se očekivao povećan broj sudionika u prometu koji su konzumirali alkoholna pića

 

Foto: ilustracija

Na području Policijske uprave požeško-slavonske tijekom proteklog vikenda, od 11. do 13. studenoga policija je provela preventivno-represivnu akciju budući da se obilježavalo „Martinje“ i da se očekivao povećan broj sudionika u prometu koji su konzumirali alkoholna pića.

Tijekom akcije kontrolirano je ukupno 224 vozača od kojih su njih 12 bilo pod utjecajem alkohola i to jedan vozač bicikla i 11 vozača osobnog automobila. Najveći broj vozača imao je koncentraciju alkohola u organizmu između 0,51 i 1 g/kg. Prema dobnoj strukturi najveći broj sankcioniranih vozača bio je starosti do 24 godine te u dobnoj skupini od 41 do 50 godina. Najveća utvrđena koncentracija je 1,88 g/kg. Tijekom navedena tri dana dogodile su se 3 prometne nesreće s materijalnom štetom.



Stranica