Pojačani nadzor prometa, prometne nesreće i zatečeni pod utjecajem alkohola

Uz pojačane mjere zabilježeno je nekoliko ozlijeđenih

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provođene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel). Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 77 prekršaja, od čega se ističu 14 zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 33 vozača je prekoračilo dopuštene brzine kretanja, 9 nisu koristila sigurnosni pojas i 3 su upravljala za vrijeme izrečene zabrane upravljanja. Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 2,57 promila, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 91 km/h. Od ukupnog broja počinitelja, u jednom slučaju se radilo o osobi koja je višestruki počinitelji prekršaja, koji je ranije prijavljivan za prekršaje brzine.
Ukupno je tijekom vikenda zabilježeno 7 prometnih nesreća, od kojih su 4 za posljedicu imale ozlijeđene sudionike i tri materijalnu štetu. U nesrećama je jedan sudionik teško i njih pet lakše ozlijeđeno.
Uz navedeno, tijekom nadzora prometa zatečena su četiri vozača na području Kaptola, Badljevine, Vidovaca i Pleternice koji su vozilima upravljali pod utjecajem alkohola, te su smješteni u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja.
 

Stranica