Požega: Svečano obilježen Dan policije

Policijska uprava požeško-slavonska danas je obilježila Dan policije  

FOTO: PU požeško-slavonska

Središnji događaj obilježavanja održan je u srijedu 28. rujna 2022. s početkom u 9.30 sati ispred Spomen obilježja smrtno stradalih hrvatskih branitelja na Trgu 123. brigade gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve poginule pripadnike MUP- i hrvatske branitelje koji su dali svoj život u stvaranju slobodne i neovisne Republike Hrvatske nakon čega je policijski kapelan vlč. Željko Volarić u crkvi sv. Lovre u Požegi služio svetu misu za poginule pripadnike MUP-a.

Potom su zapaljeni lampioni kod zgrade policije na spomen obilježju poginulim pripadnicima specijalne policije "Trenk".

Nakon toga program je nastavljen u prostorijama PU požeško-slavonske gdje se prisutnim uzvanicima obratio načelnik Policijske uprave požeško-slavonske Željko Grgić koji je u svom govoru naglasio da je Policijska uprava požeško-slavonska po rezultatima rada na samom vrhu u Republici Hrvatskoj. Također je istaknuo da je veliki broj službenika kao i operativne tehnike svakodnevno angažiran na raznim poslovima po drugim policijskim upravama od istoka Hrvatske, preko središnjeg dijela pa sve do samog juga države. Aktivnosti su posebno izražene po pitanju čuvanja državne granice, osiguranju raznih javnih okupljanja, turističke sezone ili po određenim operativnim postupanjima za druge PU. U tu svrhu angažirani su svi rodovi policije, od pripadnika IJP, temeljne i prometne policije, kriminalističke policije i drugih službi, a sve ovisno o njihovim vještinama, sposobnostima i znanju. Što se tiče stanja sigurnosti na području PU požeško-slavonske u 2021. godini ili uspoređujući nepunih prvih devet mjeseci ove godine rezultati su u svim segmentima policijskog na visokoj razini. Izjavio je da je osnovna zadaća policije zaštita života i integriteta građana, njihove imovine i svih prava koja proizlaze iz naših zakona te naglasio da je policija javni servis građana.

Nakon govora načelnika prisutnima su se kratko obratili obratili gradonačelnik grada Požege prof. dr. sc. gospodin Željko Glavić i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.

Načelnik PU požeško-slavonske je povodom 29. rujna Dana policije za profesionalno, odgovorno i stručno postupanje u izvršenju zadaća iz djelokruga Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske pohvalio je 18 djelatnika.

Pohvaljeni su sljedeći djelatnici:

IZ SLUŽBE ZA JAVNI RED I SIGURNOST
policijski službenik za nezakonite migracije i analizu rizika, viši policijski inspektor Marko Gašpar

IZ OPERATIVNO-KOMUNIKACIJSKOG CENTRA POLICIJE
voditelj smjene Operativno-komunikacijskog centra policije-pritvorski nadzornik, viši policijski narednik Tomislav Pamuklić

IZ SLUŽBE KRIMINALISTIČKE POLICIJE
policijski službenik za gospodarski kriminalitet i korupciju, glavni policijski inspektor Vlado Alerić
policijski službenika kriminaliteta droga, glavni policijski inspektor Josip Vidović

IZ INTERVENTNE JEDINICE POLICIJE
vođa grupe interventne policije, viši policijski narednik Zlatko Vuzem
policijski službenik interventne jedinice, policijski narednik Goran Kuba

IZ POLICIJSKE POSTAJE POŽEGA
policijski službenik za obradu kriminaliteta, viši policijski narednik Mario Devčić
policijski službenik prometni motociklist, viši policijski narednik Mario Solina
policijski službenik, policajac Ilija Dadić

IZ POLICIJSKE POSTAJE PLETERNICA
vođa ophodnje, samostalni policajac Željko Mijatović
policijski službenik, prometni motociklist, samostalni policajac Ivica Ivanika

IZ POLICIJSKE POSTAJE PAKRAC
detektivka za kriminalističke evidencije, potrage, identifikaciju i obradu kriminaliteta, samostalna policajka Valentina Malogorski
upravni referent Policijske postaje Pakrac Siniša Babić

IZ SLUŽBE ZAJEDNIČKIH I UPRAVNIH POSLOVA
Odjela materijalno-financijskih poslova
voditeljica financijskih poslova Ružica Štimac
voditeljica poslova ekonomata Vesna Sić
viši upravni referent Odjela za upravne poslove Zoran Musil

IZ UREDA NAČELNIKA
stručna savjetnica – analitičarka Lidija Valentić
glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske, samostalna policijska inspektorica Nikolina Janković


Također je istaknuto da je  PU požeško-slavonska surađivala s ustanovama, udrugama i drugim institucijama tijekom godine od kojih  su se dvije suradnje osobito istaknule. Za poseban doprinos u radu i suradnju zahvalnice su uručena Lovačkom savezu Požeško-slavonske županije i Osnovnoj školi Zdenka Turkovića iz Kutjeva.
 

Stranica