Počinili više kaznenih djela

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 22-godišnjak i 38-godišnjak su  uz posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku, dok protiv svih počinitelja slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu kao nadopuna kaznenih prijava

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad sedmero hrvatskih državljana s područja Kutjeva koje se sumnjiči da su počinili više kaznenih djela.

Naime, u razdoblju od 17. do 20. lipnja 2022. u mjestu Grabarje u Ulici Stjepana Radića, 38-godišnjak je provalio u prostoriju skladišta ugostiteljskog objekta u vlasništvu 64-godišnjaka i otuđio razne proizvode.

Nadalje, 38-godišnjak je zajedno s 22-godišnjakom i 26-godišnjakom počinio krađu i tešku krađu provaljivanjem. U razdoblju od 26. do 30. kolovoza, osumnjičeni su u šumskom dijelu u blizini Kutjeva otuđili  nekoliko metara drvne mase bukve i hrasta te provalili u radne strojeve iz kojih su otuđili šumske lance i gorivo u vlasništvu „Hrvatskih šuma“.
 
Također je utvrđeno da su 22-godišnjak, 26-godišnjakinja i 38-godišnjak u razdoblju 4./5. kolovoza 2022. u  blizini mjesta Stojčinovac iz šume otuđili nekoliko kubnih metara drvne mase hrasta i bukve u vlasništvu „Hrvatskih šuma“.

Isto tako, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad  26-godišnjakom i 38-godišnjakom koje se sumnjiči da su u razdoblju od 30. kolovoza do 1. rujna u šumskom dijelu u blizini mjesta Migalovci otuđili nekoliko metara drvne mase u vlasništvu „Hrvatskih šuma“.

Nadalje, 24-godišnjak i 38-godišnjak su počinili i kazneno djelo „Prijevara“ na način da su tijekom mjeseca kolovoza 2022. s 47-godišnjakinjom s područja Požege dogovorili  prodaju drvne mase koju su joj dovezli i naplatili nakon čega je utvrđeno da joj je dovezena drvna masa manja od dogovorene.

Također je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 16-godišnjakom, 22-godišnjakom i 26-godišnjakom koje se sumnjiči da su počinili kaznena djela „Oštećenje tuđe stvari“ i „Krađa“. Naime, osumnjičeni su u razdoblju od 31. kolovoza do 1. rujna 2022. u šumskom dijelu u blizini mjesta Velika oštetili rampu i otuđili više metara drvne mase u vlasništvu „Hrvatskih šuma“.

Isto tako, utvrđeno je da su 16-godišnjak, 21-godišnjak, 22-godišnjak, 26-godišnjakinja i dvojica 26-godišnjaka i 38-godišnjak počinili i kazneno djelo „Izazivanje nereda“.
 
Naime,  osumnjičeni su dana 23. kolovoza 2022. oko 19.35 sati u mjestu Bektež na terasi ugostiteljskog objekta u vlasništvu 55-godišnjaka razbijali inventar, te se na parkiralištu verbalno i tjelesno sukobili i razbijali vozila.Tom prilikom su lakše ozlijeđeni 26-godišnjakinja i 38-godišnjak.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 22-godišnjak i 38-godišnjak su  uz posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku, dok protiv svih počinitelja slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu kao nadopuna kaznenih prijava.
 

Stranica