Rezultati pojačanih mjera u prometu

I ovoga vikenda provedene su pojačane mjere u prometu

Foto: Ilustracija

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 73 prekršaja, od čega izdvajamo 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 31 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 21. siječnja 2023. oko 21.45 sati u Kutjevu u Ulici Republike Hrvatske gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2,09 promila upravljao 27-godišnjak. Također je utvrđeno da se nije kretao sredinom obilježene prometne trake već je vozilom prelazio u prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 27-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama na novčani iznos od 1350,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 

Stranica