Norijada 2023. - apeliramo na maturante da dostojno i mirno proslave završetak školske godine

Apeliramo na maturante da svojim ponašanjem i postupcima ne ugrožavaju vlastitu sigurnost te sigurnost građana i imovine

FOTO: Ilustracija

Tradicionalno po završetku školovanja za maturante, odnosno završne razrede srednjih škola održava se „norijada“.

Tako je organizator Savjet mladih Požeško-slavonske županije, najavio da će i ove godine  biti održana  „norijada“ u Požegi za sve maturante požeških srednjih škola.

Ovogodišnje okupljanje maturanata bit će u petak 26. svibnja 2023. s početkom u 14 sati, u Požegi u Ulici dr. Franje Tuđmana na prostoru starog atletskog stadiona (iza zgrade Gimnazije).

S obzirom da će se uz najavljenu lokaciju učenici okupljati i na više lokacija na području grada, policijski službenici će biti dodatno angažirani te će posebnu pozornost usmjeriti na sigurnost samih maturanata, građana i svih sudionika u prometu, kao i na sprječavanje činjenja prekršaja i kaznenih djela te oštećenja imovine.

Uz to, apeliramo i na roditelje da ne dopuštaju učenicima da tih dana upravljaju vozilima, posebice što u takvim okolnostima postoji povećan rizik od upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola ili  prije stjecanja prava na upravljanje.

Upozoravamo ugostitelje i trgovce da u interesu zaštite zdravlja i sigurnosti mladih ne prodaju alkoholna pića i duhanske proizvode osobama koje za to ne ispunjavaju uvjete, a što će policijski službenici također pojačano nadzirati.

Na kraju, apeliramo na maturante da svojim ponašanjem i postupcima ne ugrožavaju vlastitu sigurnost te sigurnost građana i imovine te da dostojno i mirno proslave završetak školske godine.
 

Stranica