Rezultati pojačanih mjera u prometu

I ovoga vikenda provedene su pojačane mjere u prometu

FOTO: Ilustracija

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 85 prekršaja, od čega izdvajamo šest prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, 30 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 32 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 22. rujna 2024. oko 0.50 sati u mjestu Kaptol u Ulici Vlade Vidovića gdje su policijski službenici u prometu zatekli 29-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je poništena vozačka dozvola te izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Nadalje je utvrđeno da je on višestruki počinitelj prometnih prekršaja.

Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te mu je izdan optužni prijedlog na novčani iznos od 2.640,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 24 mjeseci, a priveden je i na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi gdje mu je određeno zadržavanje u zatvoru u Požegi od petnaest dana.


Također su u razdoblju od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske mreže prometne policije ROADPOL, diljem Europe, Republike Hrvatske i na području Policijske uprave požeško-slavonske održani „Dani sigurnosti u prometu“ pod geslom „Stay alive and save lives“ - „Ostani živ i spasi živote“.

U srijedu 18. rujna obilježio se „Dan bez poginulih u prometu“ te na području Policijske uprave požeško-slavonske nisu evidentirane prometne nesreće sa smrtno stradalim osobama.
 

Stranica