Tri prometne nesreće s povrijeđenim osobama

Tijekom proteklog vikenda na području ove Policijske uprave zabilježene su tri prometne nesreće s povrijeđenim osobama (u Požegi, Gaju i Pleternici) te jedna prometna nesreća s materijalnom štetom (u Požegi)

IZVJEŠĆE O DOGAĐAJIMA NA PODRUČJU PU POŽEŠKO-SLAVONSKE

za vremensko razdoblje od 31. srpnja do 03. kolovoza 2009. godine


Tijekom proteklog vikenda zabilježeno je:

 

- tri prometne nesreće s povrijeđenim osobama (u Požegi, Gaju i Pleternici) i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom (u Požegi);

 

            Dana 01. kolovoza 2009. godine u 18,10 sati u Požegi, na raskrižju Ulice dr. Franje Tuđmana i Vukovarske, 73-godišnji vozač osobnog automobila marke „suzuki vitara“, požeških reg. oznaka, oduzeo je prednost prolaska 23-godišnjem vozaču motocikla marke „gilera runner“, požeških reg. oznaka. Tom prilikom došlo je do udara prednjim dijelom motocikla u desni bočni dio vozila „suzuki“, te je vozač motocikla pao na kolnik i zadobio teške tjelesne ozljede. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava.

 

            Dana 01. kolovoza 2009. godine u 00,40 sati u Gaju, u ulici Poce Kolomana, 22-godišnji vozač osobnog automobila marke „opel astra“, daruvarskih reg. oznaka, uslijed neprilagođene brzine i vožnje pod utjecajem alkohola (0,77 g/kg) po izlasku iz oštrog zavoja u desno izgubio je nadzor nad vozilom, te se nakon udara u betonski most i ogradu vozilom prevrnuo na krov. U prometnoj nesreći 16-godišnji putnik iz vozila zadobio je teške tjelesne ozljede, a vozač i 25-godišnji putnik iz vozila lake tjelesne ozljede. Protiv vozača slijedi kaznena prijava.

  

            Dana 02. kolovoza 2009. godine oko 14,10 sati u Pleternici, u ulici Stjepana Radića, 22-godišnji vozač osobnog automobila marke „fiat punto“, požeških reg. oznaka, u zavoju u desno, vozilom je prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, te je prednjom lijevom stranom vozila udario u prednju lijevu stranu vozila marke „opel vivaro“, požeških reg. oznaka  kojim je iz suprotnog smjera upravljao 35-godišnji vozač. U prometnoj nesreći su oba vozača, te dvoje putnika iz vozila „opel“ zadobili lake tjelesne ozljede.

 

- jedno nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih sredstava (u Pakracu)

 

            Dana 01. kolovoza 2009. godine u 04,00 sati u Pakracu, u ul. A. Cesarca, po policijskim službenicima prilikom nadzora sudionika u prometu, pronađen je pištolj marke „walter“, call. 7,65 mm, za koji je utvrđeno da je vlasništvo 34-godišnjeg građanina, a za koji ne posjeduje oružni list za držanje i nošenje oružja. Protiv počinitelja slijedi optužni prijedlog.

 

- jedno izigravanje zabrana i sigurnosnih mjera (u Bankovcima);

 

Dana 02. kolovoza 2009. godine u 00,30 sati, u blizini mjesta Novi Bankovci, od strane policijskih sužbenika u prometu je zatečen 50-godišnji građanin koji je pod utjecajem alkohola (2,71 g/kg) upravljao vozilom marke „vw golf“, BiH reg. oznaka, za vrijeme dok mu je izrečena sigurnosna mjera zabrane upravljanja za „B“ kategoriju. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava.

 

- jedan pronalazak neeksplodiranih ubojitih sredstava (u Japagi);

            Dana 01. kolovoza 2009. godine oko 08,50 sati u Japagi, u Psunjskoj ulici, 55-godišnji građanin je prilikom čišćenja bunara pronašao 45 komada streljiva call. 7,62 mm, zaostalog iz domovinskog rata. Ubojita sredstva izuzeta su radi uništenja.

 

- četiri narušavanja javnog reda i mira (tri u Požegi i jedno u Pakracu);

 

- četiri nasilnička ponašanja u obitelji (u Sibikovcu, Poljani, Traparima i Filipovcu).

 



Stranica