Dan policije i Dan svetog Mihaela

 

PU požeško-slavonska povodom obilježavanja Dana policije i Dan svetog Mihaela dana 22. i 23. rujna 2009. godine izvršila je obilazak grobova poginulih pripadnika ove Policijske uprave.

U četvrtak, 24. rujna u vremenu od 08,00 do 14,00 sati, na centralnom parkiralištu Trga Sv. Trojstva u Požegi PU požeško-slavonska organizirala je prezentaciju rada policije pod nazivom "Dani otvorenih vrata policije".

Tom prigodom prezentirana su službena vozila, službeni motocikli, uređaji za nadzor brzine, alkohola i droge, projekti kontakt policajaca, oprema za vršenje očevida, oprema interventne jedinice policije, dječji radovi na temu policija, rad školske patrole OŠ D. Lermana iz Brestovca, fotografije prometnih nesreća, snimljenih prekršaja brzine i aktivnosti iz područja prometne preventive.

Središnji događaj obilježavanja Dana policije u našoj policijskoj upravi održan je dana 25. rujna 2009. godine s početkom u 09,00 sati ispred Spomen obilježja smrtno stradalih hrvatskih branitelja gdje je položen vijenac u znak sjećanja, dok je u 10,00 sati služena Sveta misa zadušnica za poginule pripadnike MUP-a u Katedrali Svete Terezije Avilske u Požegi.

Od 11,30 sati u prostorijama Policijske uprave prilikom svečanog obilježavanja Dana policije uslijedio je prigodni domjenak.

Na sam Dan policije i dan svetog Mihaela s početkom u 08,00 sati u prostorijama ove PU započelo se s akcijom dobrovoljnog davanja krvi djelatnika PU požeško-slavonske.  Za sada je 31 osoba dobrovoljno dala krv.


 


Stranica