Narušavanja javnog reda i mira

U petak. 4. prosinca oko 7.40 sati u Kutjevu, na raskrižju ulica Stjepana Radića i Ivana Mažuranića, 61-godišnjak pod utjecajem alkohola (2,38 g/kg) narušio je javni red i mir tako što je vikao i galamio. Kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržan je u posebnim prostorijama do

  Foto: ilustracija

U petak. 4. prosinca oko 7.40 sati u Kutjevu, na raskrižju ulica Stjepana Radića i Ivana Mažuranića, 61-godišnjak pod utjecajem alkohola (2,38 g/kg) narušio je javni red i mir tako što je vikao i galamio. Kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržan je u posebnim prostorijama do otrežnjenja.

Također u petak, oko 12.10 sati u Velikoj, u Cirakijevoj ulici, 23-godišnjak pod utjecajem alkohola (1,44 g/kg) vrijeđao je policijske službenike, a kako je odbio ukloniti nepropisno parkirani osobni automobil uz uporabu sredstava prisile doveden je u prostorije policije gdje je uhićen i zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega slijedi optužni prijedlog.

U nedjelju, 6. prosinca 2009. godine oko 1.20 sati u Požegi, u ulici Hrvatskih branitelja, u prostorijama policije, 18-godišnjak pod vidnim utjecajem alkohola vrijeđao je policijske službenike. Zbog opasnosti od nastavka činjenja prekršaja smješten je u posebnu prostoriju do prestanaka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Istoga dana oko 11.20 sati u Zagrađu, dvoje starosti 28 i 51 godinu, prikazujući svoje loše imovinsko stanje, tražili su novčanu pomoć od mještana. Protiv njih slijedi optužni prijedlog zbog skitnje i prosjačenja.

Tijekom proteklog vikenda zabilježili smo i tri nasilnička ponašanja u obitelji (dva u Požegi i jedno u Pleternici). Protiv počinitelja slijede optužni prijedlozi zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.



Stranica