Prometne nesreće u Požegi

U srijedu, 30. prosinca oko 11.50 sati u Požegi, na raskrižju Zagrebačke i ulice Braće Radića, 67-godišnja vozačica osobnim automobilom „peugeot 206“, požeških registracijskih oznaka, nije se zaustavila na postavljeni znak „obavezno zaustavljanje“ te je udarila u zadnju bočnu stranu vozila koje se kretalo

 Požega

Foto: ilustracija


U srijedu, 30. prosinca oko 11.50 sati u Požegi, na raskrižju Zagrebačke i ulice Braće Radića, 67-godišnja vozačica osobnim automobilom „peugeot 206“, požeških registracijskih oznaka, nije se zaustavila na postavljeni znak „obavezno zaustavljanje“ te je udarila u zadnju bočnu stranu vozila koje se kretalo cestom s prednošću prolaska. Protiv nje slijedi optužni prijedlog.

Također u srijedu, 30. prosinca oko 20 sati u Požegi, u Njemačkoj ulici, uslijed utjecaja alkohola (2,75 g/kg) 45-godišnji vozač osobnim automobilom „škoda felicia“, požeških registracijskih oznaka, prešao je na suprotnu prometnu traku i udario u osobni automobil „vw golf“, požeških registracijskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 37-godišnjak. Izvršenim provjerama utvrđeno je da 45-godišnjak počinio i kazneno djelo „Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera“ obzirom da je vozilom upravljao u vrijeme dok mu je izrečena sigurnosna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije. Kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega slijedi kaznena prijava i optužni prijedlog.

 


Stranica