Silovanje u Pleternici

U nedjelju, 14. ožujka 2010. godine oko 19 sati u PP Pleternica 38-godišnjakinja je prijavila da ju je silovao 52-godišnjak. Počinitelj je uhićen, a nakon završenog kriminalističkog istraživanja biti će priveden istražnom sucu Županijskog suda u Požegi

Foto: ilustracija
 

U nedjelju, 14. ožujka 2010. godine oko 19 sati u PP Pleternica 38-godišnjakinja je prijavila da ju je silovao 52-godišnjak.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su njih dvoje, do prije godinu dana, 15 godina živjeli u vanbračnoj zajednici ali da su se i nakon toga povremeno viđali.

U nedjelju, 52-godišnjak je došao na ručak kod oštećene i njene majke u njihovu kuću u Pleternici. Nakon ručka on i majka oštećene napustili su kuću, a 52-godišnjak je u popodnevnim satima obilazio prijatelje s kojima je konzumirao veću količinu alkohola. 

Oko 16.30 sati se vratio u kuću oštećene gdje ju je tjelesno napao i pokidao joj odjeću. U jednom trenutku 38-godišnjakinja se uspjela otrgnuti i telefonom pozvati 55-godišnjeg prijatelja no odmah potom 52-godišnjak ju je ponovno napao i izvršio spolni odnos. U vrijeme prisilnog odnosa u kuću je došao 55-godišnjak koji je počinitelja spriječio u daljnjoj namjeri nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru.

Nekoliko sati kasnije 52-godišnjak je pronađen na adresi stanovanja. Oko 21 sat doveden je u prostorije policije, a u 23.50 sati je uhićen zbog osnovane sumnje da je počinio opisano kazneno djelo. Počinitelj je u vrijeme uhićenja bio pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,82 g/kg.

Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičenik će uz kaznenu prijavu biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Požegi zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Silovanje“ iz čl. 188. st. 1. Kaznenog zakona.



Stranica