„Autosjedalica uvijek i bez iznimke“

  • Slika /Autosjedalica uvijek i bez iznimke/5.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijska uprava  požeško-slavonska, u suradnji s udrugom “Roda” provela je danas u zonama osnovnih škola provela preventivnu akciju provjere ispravnosti i pravilnog korištenja dječjih autosjedalica


Policijska uprava  požeško-slavonska, u suradnji s udrugom “Roda” provela je danas u zonama osnovnih škola provela preventivnu akciju provjere ispravnosti i pravilnog korištenja dječjih autosjedalica. Povodom početka nove školske godine i akcije "Poštujte naše znakove" te tjedna u kojem je sukladno planu TISPOL mreže na snazi pojačan nadzor mobitela i drugih uređaja te sigurnosnog pojasa, danas je na području Policijske postaje Požega u zonama osnovnih škola provedena edukativno-preventivna akcija pod nazivom "Autosjedalica – uvijek i bez iznimke". Tijekom kontrole vozila policijski službenici su razgovarali s roditeljima te dijelili brošure „Autosjedalica – uvijek i bez iznimke" koju je izradila udruga Roda, a tiskana je uz pomoć sredstava iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Tijekom cijelog ovog tjedna, odnosno, u  razdoblju od 16. do 22. rujna u skladu s akcijama TISPOL-a na području PU požeško-slavonske provodi se preventivno-represivna akcija  usmjerena na nadzor mobitela i drugih uređaja te sigurnosnog pojasa.
Edukativno -preventivna akcija pod nazivom "Autosjedalica – uvijek i bez iznimke" provodila  se u zonama škola jer veliki broj roditelja djece prvašića djecu dovoze u školu svojim automobilima. Akcija ima za svrhu ojačati svijest kod roditelja o pravilnom korištenju dječje autosjedalice koja mora biti pričvršćena sigurnosni pojasom. Također su pružene mogućnosti besplatnog pregleda autosjedalica te besplatni stručni savjeti od strane savjetnica iz udruge „Roda".
 
Na snazi su nove značajne izmjene i dopune Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje su stupile 1. kolovoza ove godine, pa su tako povećane novčane kazne za nekorištenje sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, nepropisan prijevoz djece u vozilu i nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje s dosadašnjih 500 kuna na 1000 kuna.
 
 

Stranica