Otkriveni počinitelji

Slika uhicenik01.jpg

Kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom muškaraca starosti 28 i 36 godina te 31-godišnjom ženskom osobom utvrđeno je da su tijekom noći

Požega

Foto: ilustracija

 

Kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom muškaraca starosti 28 i 36 godina te 31-godišnjom ženskom osobom utvrđeno je da su tijekom noći 3./4. lipnja te 14./15. kolovoza 2010. godine u Požegi, u ulici Industrijskoj provalili u skladište i trgovinu trgovačkog društva iz Požege te otuđili veću količinu alkoholnih pića, kave i cigareta čime su oštetili trgovačko društvo za oko 250 000 kuna.

Kriminalističko istraživanje trajalo je preko 8 mjeseci i tijekom istraživanja ostvarena je suradnja sa PU Zagrebačkom i PU Brodsko-posavskom budući da su počinitelji djelovali kao dobro organizirana skupina s područja Zagreba koja se bavila provalnim krađama u trgovačke centre i skladišta na području cijele RH.

Prilikom izvršenja provalnih krađa koristili su unajmljene kombije i prethodnicu, odnosno osobnim automobilom  31-godišnjakinja im je omogućavala nesmetan prolazak i dojavljivala ukoliko je vidjela  policiju ili druge događaje koji bi ih mogli ometati u izvršenju kaznenog djela.

Ukradenu robu prodavali su na području Zagreba.Kriminalističko istraživanje se nastavlja budući da se traga za nekoliko osoba koje se povezuju s počinjenjem tih kaznenih djela. Osumnjičenom 28-godišnjaku i 36-godišnjaku istražni sudac odredio je pritvor i protiv njih te 31-godišnjakinje slijedi Posebno izviješće kao nadopuna kaznene prijave.



Stranica