Nedozvoljeno držanje oružja

Slika slike-vijesti/2011 godina/oruzje_kutjevo.jpg

U petak, 19. veljače 2011. godine u Brestovcumaloljetnik je iskoristio odsutnost oca i iz sobe uzeo ključ te otključao metalni sandučić iz kojeg je uzeo neprijavljeni plinski pištolj

Foto: PU požeško-slavonska

U petak, 19. veljače 2011. godine u Brestovcu maloljetnik je iskoristio odsutnost oca i iz sobe uzeo ključ te otključao metalni sandučić iz kojeg je uzeo neprijavljeni plinski pištolj vlasništvo njegova oca te ga ponio u školu i pokazivao učenicima u razredu. Njegovom ocu je oduzet plinski pištolj ali i oružje koje je imao na dozvolu. Protiv oca slijedi optužni prijedlog.

Istoga dana u Kutjevu, postupajući po dojavi djelatnika ugostiteljskog objekta o prijetnji, policijski službenici su u pretrazi obiteljske kuće kod 59-godišnjaka pronašli dvije ručne bombe, jednu vježbovnu ručnu bombu, tri topnička streljiva, jednu automatsku pušku, dva noža za pušku, nekoliko spremnika za streljivo i veću količinu raznih vrsta streljiva (foto). Također, pronađen je jedan pištolj i jedna puška onesposobljeni za uporabu koje je posjedovao na dozvolu. Protiv njega slijedi kaznena prijava.



Stranica