VIDEO: Požeški presretač ponovno u akciji

Slika slike-vijesti/2011 godina/presretac1w.jpg

 

VIDEO: PU požeško-slavonska

Najnoviji slučaj prometnog prekršaja na području Policijske uprave požeško-slavonske, koji je utvrđen i procesuiran korištenjem vozila za nadzor prometa u pokretu s mogućnošću video nadzora, govori koliko brza i opasna može biti vožnja nesmotrenih vozača.

Naime, u nedjelju 20. veljače 2011. godine, oko 03.05 sati u naseljenom mjestu Kuzmica, na državnoj cesti D-38, dionici II, 46 godišnjak sa područja Pletrenice upravljao je osobnim automobilom marke „Renault laguna“, zagrebačkih registracijskih oznaka, bez vozačkog ispita, kretajući se brzinom od 161 km/h, što umanjeno za propisanu toleranciju iznosi 144 km/h, a kako je dopuštena brzina kretanja svega 50 km/h, on je tako dopuštenu brzinu prekoračio za čak 94 km/h.

No, u mjestu Kuzmica nije bio kraj opasne i pogubne vožnje, već je na pravcu prema gradu Požegi, kroz naseljena mjesta i to na dionici ceste na kojoj se često događaju teže prometne nesreće, nastavio s nepoštivanjem prometnih znakova. Uz opasnu i brzu vožnju suprotnim prometnim trakom oglušio se i na signalne uređaje iz policijskog vozila koji su mu nalagali zaustavljanje zbog čega ga je zaustavila druga policijska ophodnja na raskrižju ulica Arslanovci i Njemačke. Nakon što je zaustavljen utvrđen mu je identitet, a zbog sumnje na alkoholiziranost i prisutnost opojnih droga, ponuđeno mu je testiranje što je odbio, nakon čega je uhićen i zadržan u prostorijama Policijske uprave požeško-slavonske.

Optužnim prijedlogom, koji se dostavlja nadležnom Prekršajnom sudu, za 46-godišnjeg vozača sukladno propisanim zakonskim odredbama predložena je kazna zatvora u trajanju od 60 dana, te jedinstvena (zbrojena) novčana kazna u iznosu od 37.800,00 kuna.

Posadu službenog vozila „Presretač“, koja je ovom prilikom svojim radom i organizacijom zaustavljanja vozača spriječila možebitne nesreće s najtežim posljedicama, činila su dva službenika Policijske postaje Požega, s višegodišnjim stažom prometnih policajaca dužim od 10 godina i s nebrojeno provedenih zajedničkih uspješnih službi usmjerenih na nadzor i upravljanje cestovnim prometom na području Policijske postaje Požega.   



Stranica