Tjedno izvješće o prometu

Slika palica_stop_policija.jpg

 Tijekom proteklog tjedna od 14. do 20. veljače 2011. godine dogodilo se 11 prometnih nesreća od čega 10 s materijalnom štetom i jedna s ozlijeđenom osobom. U toj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena.

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog tjedna od 14. do 20. veljače 2011. godine dogodilo se 11 prometnih nesreća od čega 10 s materijalnom štetom i jedna s ozlijeđenom osobom. U toj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena.

Također, utvrđeno je 222 prometna prekršaja:

-         90 nepropisnih brzina,

-         21 vožnja pod utjecajem alkohola,

-         9 isteka važenja prometne dozvole, tehnički nepregledana vozila, tehnički neispravna vozila,

-         1 upravljanje vozilom za vrijeme zabrane

-         11 nekorištenja sigurnosnog pojasa,

-         3 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje,

-         2 nepropisna pretjecanja,

-         85 ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu (1,77 g/kg) utvrđena je u nedjelju 20.veljače 2011. godine u 0.19 sati u Čaglinu, u ulici Gaj, kod 21-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom „fiat tipo“, požeških registracijskih oznaka. Zbog opasnosti od nastavka činjenja prekršaja zadržan je u posebnoj prostoriji policije do otrežnjenja. Protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Najveća brzina utvrđena je također u nedjelju, 20. veljače 2011. godine, oko 03.05 sati u naseljenom mjestu Kuzmica, na državnoj cesti D-38, dionici II, gdje je 46 godišnjak sa područja Pletrenice upravljao je osobnim automobilom marke „Renault laguna“, zagrebačkih registracijskih oznaka, bez vozačkog ispita, kretajući se brzinom od 161 km/h, što umanjeno za propisanu toleranciju iznosi 144 km/h, a kako je dopuštena brzina kretanja svega 50 km/h, on je tako dopuštenu brzinu prekoračio za čak 94 km/h. Prekršaj brzine je utvrđen pomoću uređaja marke „Traffivision“ koji je ugrađen u službeno policijsko vozilo bez policijskih oznaka (tzv. „presretač). Kako je istom prilikom počinio i niz drugih prekršaja protiv njega je podnesen optužni prijedlog i predložena je kazna zatvora u trajanju od 60 dana, te jedinstvena (zbrojena) novčana kazna u iznosu od 37.800,00 kuna.



Stranica