Održana konstituirajuća sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Pleternice

Slika slike-vijesti/2011 godina/slika-004w.jpg

U prostorijama Gradske vijećnice Grada Pleternice, u srijedu 9. ožujka 2011. godine, održana je konstituirajuća sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Pleternice.

Pleternica

Foto: ilustracija

 

U prostorijama Gradske vijećnice Grada Pleternice, u srijedu 9. ožujka 2011. godine, održana je konstituirajuća sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Pleternice.

Vijeće je osnovalo Gradsko vijeće Pleternice u 2010. godini, a svoj rad temelji na činjenicama da je sigurnost pravo svakog čovjeka i bitna komponenta kvalitete života, te da je kriminalitet složen problem koji ne može riješiti niti jedna društvena institucija bez pomoći cijele zajednice.

Nakon što je zamjenica gradonačelnika Antonija Jozić pozdravila sve prisutne i izrazila zadovoljstvo što su se okupili predstavnici lokalne zajednice, policije, predškolskog i školskog odgoja, vjerske zajednice, udruga iz kulture i športa, Savjeta mladih te predstavnik društva Naša djeca prisutnima se obratio i načelnik Policijske postaje Pleternica Branko Štefančić. On je prezentirao sigurnosno stanje na području grada te zaključio da je ono više nego zadovoljavajuće, ali da uvijek postoje izolirani problemi koje je potrebno rješavati kroz zajedničku suradnju institucija.  

Siniša Sabljak, policijski službenik za prevenciju iznio je određene smjernice za rad Vijeća te je prenio iskustva iz drugih gradova u kojima vijeća već aktivno djeluju. Napomenuo je kako policija planira preventivne aktivnosti usmjerene na prevenciju zlouporaba sredstava ovisnosti, maloljetničke delikvencije, vandalizma i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja, kroz predavanja učenicima 4., 5. i 6. razreda osnovne školea te kroz upoznavanje s radom i posjete policijskoj postaji. Također se planira održavanje Sajma mogućnosti na kojem bi se mlade educiralo o mogućnostima uključivanja u športske, kulturne i druge aktivnosti. Naglasio je da je na području RH ukupno osnovano 167 Vijeća za prevenciju, ali da mnoga od njih nisu aktivna. U cilju što bržeg realiziranja preventivnih aktivnosti Vijeće nastavlja s daljnjim radom.



Stranica