Nove zaplijene marihuane u Požegi

Slika slike-vijesti/2011 godina/marihuana_naslovna.jpg

U petak 25. ožujka 2011. godine u prostorijama Policijske uprave požeško-slavonske održana je konferencija za novinare na kojoj su Vođa grupe kriminaliteta droga Josip Vidović i glasnogovornica PU Ivana Radić izložili dvije nove zaplijene marihuane

Požega

Foto: PU požeško-slavonska

 

U petak 25. ožujka 2011. godine u prostorijama Policijske uprave požeško-slavonske održana je konferencija za novinare na kojoj su Vođa grupe kriminaliteta droga Josip Vidović i glasnogovornica PU Ivana Radić izložili dvije nove zaplijene marihuane. Glasnogovornica je rekla da je u srijedu, 23. ožujka 2011. godine temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu stalna služba u Požegi pretražena obiteljska kuća i druge prostorije u Požegi u ulici Orljavskoj koje koristi 43-godišnjak. Pretragom su pronađena dva paketa težine 515 i 519 grama, umotana u samoljepljivu traku, u kojima se nalazila opojna droga cannabis marihuana. 43-godišnji počinitelj kaznenog djela „Zlouporabe opojnih droga“ uhićen je i  dana 24. ožujka  uz kaznenu prijavu priveden Istražnom sucu.

Vođa grupe kriminaliteta droga naglasio je da je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su ta dva paketa težine 515 i 519 grama, odnosno preko kilogram opojne droge cannabis marihuane, kupljena u Zagrebu za iznos od 16 000 kuna, a preprodajom bi na tkz. „tržištu“ postigla cijenu preko 60 000 kuna.  „Budući da se radi o velikoj količini opojne droge za ilegalno tržište u gradu Požegi jako smo zadovoljni što droga nije dospjela na ulicu“, rekao je Vidović. Također je napomenuo da počinitelj ovog kaznenog djela do sada nikada nije prijavljivan zbog kaznenih djela zlouporabe opojnih droga.

„Isti dan znači u srijedu 23. ožujka uhićena su dvojica muškaraca starosti 23 i 38 godina zbog sumnje da su u prodavali cannabis marihuanu konzumentima sa šireg područja grada Požege. Na temelju naloga Županijskog suda pretražen je stan, obiteljska kuća, ugostiteljski objekt, dva osobna i jedan teretni automobil. Pretragom je pronađeno 83 grama opojne droge cannabis marihuane te jedna precizna digitalna vaga na kojoj su se nalazili tragovi marihuane“, izvijestila je glasnogovornica.Počinitelji kaznenog djela zlouporabe opojnih droga uhićeni su te sutradan 24.03.2011. godine uz kaznenu prijavu privedeni Istražnom sucu koji im je nakon ispitivanja odredio zadržavanje.

Vidović je skrenuo pozornost na to da je opojna droga kupljena u Zagrebu te da je 38-godišnji počinitelj drogu iz Zagreba poslao teretnim automobilom u vlasništvu trgovačkog društva iz Požege, i to bez znanja vozača, dok je sam došao svojim osobnim automobilom i na taj način pokušao drogu prokrijumčariti u Požegu. Droga je bila skrivena među artiklima koji su uz svu potrebnu dokumentaciju trebali biti isporučeni ugostiteljskom objektu u vlasništvu 38 godišnjaka. Također je rekao da su počinitelji ovog kaznenog djela od ranije poznati policijskim službenicima kao konzumenti i preprodavači opojnih droga, a naglasio je da su se u zadnjih godinu dana intenzivno bavili preprodajom.

Navedene zapljene i uhićenja rezultat su usmjerenog prikupljanja obavijesti te operativnog rada policijskih službenika specijaliziranih za suzbijanje zlouporabe opojnih droga.



Stranica