Dovršena kriminalistička istraživanja

Slika lisice01.jpg

 Pronađen je počinitelj kaznenog djela „teške krađe provaljivanjem“ koji je u razdoblju od 20. do 26. ožujka 2011. godine u mjestu Štitnjak provalio u nenastanjenu kuću i iz nje otuđio

Foto: ilustracija

Pronađen je počinitelj kaznenog djela „teške krađe provaljivanjem“ koji je u razdoblju od 20. do 26. ožujka 2011. godine u mjestu Štitnjak provalio u nenastanjenu kuću i iz nje otuđio motornu pilu i još nekoliko predmeta te na taj način oštetio 47-godišnjeg vlasnika za oko 4.000 kuna. Riječ je o 31-godišnjaku kod kojeg je pretragom obiteljske kuće pronađena otuđena pila kao i nekoliko komada streljiva raznog kalibra. Protiv njega slijedi posebno izviješće kao nadopuna kaznene prijave ali i optužni prijedlog.

Također je pronađen počinitelj kaznenog djela „prijevare“ koja se dogodila u veljači ove godine. Naime, 33-godišnjak s područja općine Lipik putem internet bankarstva uplatio je novčani iznos od 6.199 kuna na žiro-račun osobe s kojom je prethodno telefonski dogovorio kupnju 1.200 kg šećera. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je šećer naručio od 41-godišnjaka koji mu robu nije isporučio, a trebao je odmah po uplati. Zbog toga protiv 41-godišnjaka slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.



Stranica