Lovci pronašli odbačena eksplozivna sredstva

Slika slike-vijesti/2011 godina/RBR_M80.jpg

Jučer u večernjim satima dvojica lovaca LD „Seljak“ iz Jakšića u odvodnom kanalu nedaleko od mjesta Ovčare pronašli su odbačena minsko-eksplozivna sredstva te su o tome obavijestili policiju

Foto: PU požeško-slavonska

Jučer u večernjim satima dvojica lovaca LD „Seljak“ iz Jakšića u odvodnom kanalu nedaleko od mjesta Ovčare pronašli su odbačena minsko-eksplozivna sredstva te su o tome obavijestili policiju.

Policijski službenici osigurali su mjesto događaja do danas kada je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izvršio pregled mjesta događaja te na istom pronašao jedan RBR M-80 tzv. „zolju“ cal. 64mm i dvije ručne bombe M-50. Policijski službenik je eksploziva sredstva izuzeo i pohranio u za to predviđen prostor do uništenja.

NAPOMENA:Ukoliko građani pronađu oružje ili bilo koje drugo eksplozivno sredstvo kao odbačeno nikako ga ne trebaju dirati ili sami donositi u policiju već o tome obavijestiti policiju na način da nazovu hitni pozivni broj policije 192 i policijski službenici će doći na dogovorenu lokaciju, te na siguran način preuzeti oružje.

Isto tako ukoliko građani ilegalno posjeduju oružje ili neko drugo eksplozivno sredstvo mogu bez straha od sankcija, policiji dragovoljno predati oružje koje ilegalno posjeduju jer im to omogućuju odredbe Zakona o oružju. I u ovom slučaju potrebno je nazvati hitni pozivni broj policije 192 i policijski službenici će doći na dogovorenu lokaciju, te na siguran način preuzeti oružje.

U proteklom mjesecu građani su dragovoljno predali tri ručne bombe, jednu minu, jednu pušku, dva plinska pištolja i 595 komada raznih vrsta streljiva.



Stranica