Zajedničkom suradnjom do bolje educiranih vozača

Slika slike-vijesti/2011 godina/predavanje_autoskola.jpg

 Poslovima nadzora i upravljanja cestovnim prometom usmjereno i ciljano se djeluje prema rizičnim skupinama u prometu i to je jedan od temelja planiranja i usmjeravanja službe u

Foto: PP Požega

Poslovima nadzora i upravljanja cestovnim prometom usmjereno i ciljano se djeluje prema rizičnim skupinama u prometu i to je jedan od temelja planiranja i usmjeravanja službe u Policijskoj postaji Požega.

Pri tome uz provođenje operativno-represivnih mjera, u radu Policijske postaje Požega tijekom proteklih godina posebno intenzivne su i preventivne mjere, kojima se pravovremeno sudionicima u prometu želi ukazati na opasnosti koje im prijete poglavito pri kršenju zakonskih normi.

Slijedom navedenog u utorak, 19. travnja 2011. godine, u vremenu od 19 do 19.45 sati u prostorijama autoškole «Bonavia» u Požegi policijski službenik za prometnu preventivu Goran Matijević održao je edukaciju kandidata za vozače. Tom prilikom kandidati za vozače upoznati su sa stanjem sigurnosti na području PP Požega, najčešćim greškama koje prethode prometnim nesrećama, policijskom načinu nadzora i upravljanja prometom i mjestima gdje se učestalije događaju prometne nesreće.

Ovakva edukacija prilika je za usmjereno i pravovremeno preventivno djelovanje prema skupini koja kada stekne pravo na upravljanje (vozači do 5 godina iskustva), najčešće uzrokuju prometne nesreće, a provodi se duži niz godina i to na poziv stručnog voditelja gosp. Ivana Čampiš.



Stranica