"Moto susret 2011" u Vidovcima

Slika slike-vijesti/2011 godina/Moto susret/moto2011.jpg

Foto: PU požeško-slavonska

U subotu, 30. travnja 2011. godine, policijski službenici PU požeško-slavonske sudjelovali su na moto susretu koji je održan u mjestu Vidovci, na nogometnom igralištu.

Moto susret je organizirao moto klub «Independent», iz Vidovaca, s kojim je kao i s većinom moto udruga s našeg područja uspostavljena uspješna suradnja što je tijekom protekle 2010. godine rezultiralo povoljnim stanjem sigurnosti navedenih skupina u prometu jer nije zabilježeno smrtno stradavanje motociklista u prometu. Susretu je prisustvovalo oko 300 motociklista članova klubova iz naše te susjednih Županija.

Motociklistima i posjetiteljima prezentirana su vozila policije (tzv. presretač i policijski motocikl od 1200 cm3), te im je bila omogućena provjera određenih bodova i sankcija u prometu. Također, odgovoreno im je na upite vezane za Zakon o sigurnosti prometa na cestama.

U 16.15 sati ispred mjesne kapelice Snježne Gospe u Vidovcima, lokalni župnik posvetio je motocikle i motocikliste. Nakon posvete motocikla, kao najava svim sudionicima i poziv na oprez i pojavu motociklista na cestama te otvaranje sezone, održan je mimohod motociklista od mjesta Vidovci do baroknog Trga Sv. Trojstva u Požegi, a mimohod je završio povratkom na nogometno igralište u Vidovcima gdje je za motoriste i sve građane organizirano druženje do kasnih noćnih sati.

Odmah po povratku na nogometno igralište u prostorijama NK Dinamo Vidovci održan je kraći radni sastanak predstavnika policije sa predstavnicima nazočnih udruga motociklista s našeg područja kojom prilikom je ocjenjena prošlogodišnja sezona kao naročito uspješna, te su dogovorene smjernice za rad u 2011. godini, a čiji je osnovni cilj što manje prometnih nesreća i stradalih u prometu.

U vremenu od 17.15 do 18 sati na nogometnom igralištu NK Dinamo, odigrana je nogometna utakmica između ekipe policije koju je vodio trener Dinko Šulc (PU požeško-slavonska), te izabranih motociklista koje je vodio trener Ivan Kuprešak (domaćin susreta).

Gradonačelnik Grada Požege gosp. Zdravko Ronko je izveo prvi udarac na utakmici. Utakmica je protekla u fer nadmetanju, a o dosegnutoj razini međusobne tolerancije govori i činjenica da je odigrana bez suca. Utakmica je završila u redovnom vremenu rezultatom 2:2, te nakon izvođenja kaznenih udaraca također nije bilo pobjednika (10:10).



Stranica