Tjedno izvješće o prometu

Slika policajac_pise_kaznu_uspravna.jpg

Tijekom proteklog tjedna od 25. travnja do 2. svibnja 2011. godine dogodilo se deset prometnih nesreća od čega šest s materijalnom štetom i četiri s ozlijeđenim osobama. U tim

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog tjedna od 25. travnja do 2. svibnja 2011. godine dogodilo se deset prometnih nesreća od čega šest s materijalnom štetom i četiri s ozlijeđenim osobama. U tim prometnim nesrećama osam je osoba lakše, a dvije su teško ozlijeđene.

Također, utvrđeno je 135 prometnih prekršaja:

-         47 nepropisnih brzina,

-         3 vožnje pod utjecajem alkohola,

-         3 isteka važenja prometne dozvole, tehnički nepregledana vozila, teh. neispravna vozila,

-         13 nekorištenje sigurnosnog pojasa,

-         8 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje,

-         2 nepropisna pretjecanja,

-         4 nekorištenja kacige,

-         55 ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu (1,97 g/kg) utvrđena je u subotu 30.travnja 2011. godine u 22.25 sati u Kaptolu, u Požeškoj ulici, kod 45-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom „suzuki“, požeških registracijskih oznaka. Zbog opasnosti od nastavka činjenja prekršaja zadržan je u posebnoj prostoriji policije do otrežnjenja. Protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Najveća brzina utvrđena je28. travnja 2011. godine u 17.35 sati u Brestovucu, u Požeškoj ulici, gdje je 28-godišnjak upravljao osobnim automobilom marke „chevrolet“, zadarskih registracijskih oznaka, brzinom od 91 km/h (što je umanjeno za sigurnosnu razliku 81 km/h). Prekršaj brzine je utvrđen pomoću službenog vozila tzv. „presretač“. Izdan mu je prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 2000 kuna.



Stranica