Posjet Domu umirovljenika u Velikoj

Slika slike-vijesti/2011 godina/velika-w.jpg

Policijska postaja Požega, već duži niz godina u okviru preuzetih obveza iz Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama, te temeljem plana preventivnog djelovanja i mjera naloženih u svezi zaštite pješaka

Velika

Foto: PU požeško-slavonska

Policijska postaja Požega, već duži niz godina u okviru preuzetih obveza iz Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama, te temeljem plana preventivnog djelovanja i mjera naloženih u svezi zaštite pješaka, provodi preventivno-edukativne aktivnosti kojima je cilj promicanje poželjnih ponašanja u prometu i podizanje stanja sigurnosti u cestovnom prometu i općenito stanja sigurnosti na viši nivo, a posebice kada se radi o najugroženijim skupinama u prometu, a to su djeca i osobe starije životne dobi.

Tako su u srijedu, 4. svibnja 2011. godine, sada već tradicionalno treću godinu za redom, policijski službenici Goran Matijević, i kontakt policajac Ivica Vidačić, posjetili Dom umirovljenika u Velikoj, gdje su korisnike upoznali sa stanjem sigurnosti na našem području, s posebnim osvrtom na nesreće i okolnosti koje su im prethodile, a u kojima su sudjelovale osobe starije životne dobi. Kako je tijekom prethodne godine zabilježeno povoljno stanje sigurnosti osoba starije životne dobi, teme za razliku od godina ranije su proširene, te je ovaj puta u dogovoru s ravnateljicom doma obrađena i tema «utjecaj alkohola na organizam» o čemu je izlagao policijski službenik Goran Matijević.  

Umirovljenicima su također prenijete i poruke za njihovo sigurno sudjelovanje u prometu, a kontakt policajac Ivica Vidačić nazočnima je ukazao na pojavne oblike kaznenih dijela počinjenih na štetu starijih osoba (prijevare, krađe i dr), te načine kako ih izbjeći i ponovno ukazao kako su kontakt policajci svakodnevno na terenu spremni pružiti pomoć svima, a posebice umirovljenicima.

Umirovljenici su postavili nekoliko upita koji su se odnosili na alkoholiziranost, a susret je završen darivanjem umirovljenika prigodnim darovima koje su osigurali policijski službenici.



Stranica