Edukacija policijskih službenika

Slika slike-vijesti/2011 godina/edukacija.jpg

Dana 1. siječnja 2009. godine stupio je na snagu novi Zakon o kaznenom postupku no za većinu njegovih odredbi stupanje na snagu je odgođeno te se Zakon počeo primjenjivati od

Foto: PU požeško-slavonska

Dana 1. siječnja 2009. godine stupio je na snagu novi Zakon o kaznenom postupku no za većinu njegovih odredbi stupanje na snagu je odgođeno te se Zakon počeo primjenjivati od 1. srpnja 2009. godine u tzv. USKOK-ovim postupcima, a za sve ostale kaznene predmete počet će se primjenjivati od 1. rujna 2011. godine.

Kako bi se policijski službenici kvalitetno pripremili za njegovu primjenu u srijedu, 18. svibnja 2011. godine u vremenu 9 do 15 sati u prostorijama PU požeško-slavonske održana je edukacija.

U sklopu predavanja, koje je održao načelnik Odjela kriminalističke policije Željko Grgić sa suradnicima, održane su i dvije interaktivne radionice s praktičnim primjerima postupanja u slučajevima kaznenih djela „Razbojništva“ i „Zlouporabe opojnih droga“.

Predavanju su nazočili i predstavnici Državnog odvjetništva u razgovoru s kojima su policijski službenici razjasnili moguće sporne situacije u postupanju po novom Zakonu o kaznenom postupku.



Stranica