U Pleternici predavanje o ovisnosti

Slika slike-vijesti/2011 godina/Picture-010w.jpg

U četvrtak, 19. svibnja 2011. godine od 10 do 11 sati u prostorijama PP Pleternica na temu Nacionalne strategije suzbijanja zlouporabe opojnih droga

Pleternica

Foto: PU požeško-slavonska

 

U četvrtak, 19. svibnja 2011. godine od 10 do 11 sati u prostorijama PP Pleternica na temu Nacionalne strategije suzbijanja zlouporabe opojnih droga u Republici Hrvatskoj djelatnik grupe za drogu Policijske uprave požeško-slavonske Josip Vidović govorio je djeci, članovima Vijeća mladih OŠ „Fra Kaje Adžić“ iz Pleternice,  a koji su i ujedno i članovi Gradskog vijeća mladih grada Pleternice. Riječ je o učenicima petih šestih i osmih razreda, a na predavanju su bili nazočni i predstavnici  udruge Naša djeca Jasna Kajtar i  Tea Valenta, načelnik PP Pleternica Branko Štefančić, policijski službenik za prevenciju Siniša Sabljak i kontakt  policajac Josip Petković.

Vidović je mladima govorio o problemu ovisnosti, odnosno o štetnosti konzumacije droga, cigareta i alkohola. Također je bilo riječi o  uspostavi prijateljskih odnosa na relaciji djeca, roditelji, nastavnici i policijski službenici. Tijekom edukacije naglašeno je da je cilj svega zaštita njihovog zdravlja od mogućih problema uslijed konzumacije droga, alkohola i cigareta te zakonske posljedice koje mogu nastupiti za djecu kada se dovedu pod utjecaj pojedinih ovisnosti. Tijekom predavanja djeci je prikazan film na temu ovisnosti, te im je podijeljen promidžbeni materijal (promidžbeni plakat i promidžbeni letak „OVISNOST“).



Stranica