U suradnji s Interpolom Beograd riješena dva kaznena djela

Slika slike-vijesti/2011 godina/tiskovna.jpg

 Policijski službenici PU požeško-slavonske u suradnji s Interpolom Beograd i policijom Republike Srbije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim srpskim državljaninom

Foto: PU požeško-slavonska

U petak, 15. srpnja 2011. godine u prostorijama PU požeško-slavonske održana je konferencija za medije na kojoj je iznijeto stanje sigurnosti za prvih šest mjeseci ove godine, izmjene Zakona o sigurnosti prometna na cestama, zadržavanje osoba u posebnim prostorijama policije te kriminalističko istraživanje koje je realizirano u suradnji s Interpolom Beograd i policijom Republike Srbije.

Naime, policijski službenici PU požeško-slavonske u suradnji s Interpolom Beograd i policijom Republike Srbije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim srpskim državljaninom te su utvrdili da je 15. ožujka 2010. godine u prijepodnevnim satima provalio u obiteljsku kuću u Požegi u ulici Dragutina Tadijanović, vlasništvo 57-godišnjaka te je iz unutrašnjosti otuđio ključ osobnog automobila „honda civic“, požeških registracijskih oznaka, koji se nalazio parkiran u dvorištu i njegove osobne dokumente. Potom je otišao u dvorište i uz korištenje originalnog ključa otuđio navedeni automobil. Sutradan je nazvao vlasnika te zatražio veći iznos u zamjenu za povrat automobila na što vlasnik nije pristao. Automobil su pronašli policijski službenici 17. ožujka 2010. godine u 3 sata i 35 minuta u Požegi, u Matoševoj ulici, nakon čega je vraćen vlasniku.

Također, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je počinio i kazneno djelo „razbojništvo“. Naime, osnovano se sumnja da je 29. ožujka 2010. godine oko 14 sati i 45 minuta u Požegi, u ulici Julija Kempfa, došao u prodavaonicu mješovite robe „Popaj“ te je uz prijetnju vatrenim oružjem od prodavačice zatražio novac. Potom je prodavačicu uhvatio za rame i drškom pištolja je udario u predio glave te je lakše ozlijedio. Nakon toga oštećena je pobjegla u skladišni prostor gdje se zaključala, a 28-godišnji počinitelj je iz registar kase otuđio oko 1000 kuna te se biciklom udaljio s mjesta događaja.

Zbog osnovane sumnje da je počinio navedena kaznena djela protiv njega slijede posebna izvješća kao nadopune kaznenih prijava.



Stranica