Putnici u autobusima sigurni

Slika slike-vijesti/2011 godina/kontrola_autobusa.jpg

U razdoblju od 25. do 31. srpnja 2011. godine, na području PU požeško-slavonske proveden je pojačani nadzor prometovanja autobusa, sukladno akcijama akcija Europske unije za

Foto: PU požeško-slavonska

U razdoblju od 25. do 31. srpnja 2011. godine, na području PU požeško-slavonske proveden je pojačani nadzor prometovanja autobusa, sukladno akcijama Europske unije za 2011. godinu.

Akcije su bile usmjerene na tehničku ispravnost autobusa i posjedovanje potrebnih dokumenata za obavljanja javnog prijevoza putnika, a obavljene su u suradnji s inspektorom cestovnog prometa, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Nadzor je izvršen nad ukupno deset autobusa mjesnog, međumjesnog i međunarodnog prometa različitih prijevoznika te pri tome kod istih nisu utvrđeni prekršaji iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i drugih zakona koji reguliraju prometovanje autobusa i prijevoza osoba.

Slijedom rečenog, može se zaključiti da je dostignuta zavidna razina poštivanja i ispunjavanja uvjeta za prometovanje autobusa i obavljanje linijskog i ostalog prometa, te su time i ispunjeni preduvjeti za visok stupanj sigurnosti putnika u istima kao i ostalih sudionika u prometu.    



Stranica