Prometne nesreće tijekom vikenda

Slika slike-vijesti/2011 godina/PN19-08-nova-lipovicaw.jpg

 

Foto: PU požeško-slavonska

U petak, 19. kolovoza 2011. godine, oko 18.40 sati u mjestu Nova Lipovica 21-godišnji vozač osobnog automobila marke „opel astra“, salvonskobrodskih registracijskih oznaka, uslijed nepropisnog skretanja udario je u drugo „opel“ vozilo, požeških registracijskih oznaka, kojim ga je u tom trenutku pretjecao 25-godišnji vozač i koje je nakon toga sletjelo s kolnika i udarilo u betonski kolni ulaz. 25-godišnji vozač teško je ozlijeđen, a četvero putnika iz vozila lakše, dok protiv 21-godišnjeg počinitelja slijedi kaznena prijava. 

Nešto kasnije, oko 19 sati, u Požegi u ulici Dubrovačkoj 21-godišnji vozač osobnog automobila marke „citroen C3“, požeških registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine udario je 48-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu. Pješakinja je teško ozlijeđena, a protiv 21-godišnjeg počinitelja slijedi kaznena prijava.

U subotu, 20. kolovoza 2011. godine, oko 18.20 sati, u Pleternici u ulici Kralja Zvonimira 48-godišnji vozač osobnog automobila marke „citroen saxo“, požeških registracijskih oznaka, udario je u osobni automobil marke „fiat brava“, također požeških registracijskih oznaka, kojim se nepropisno u promet uključivao 28-godišnji vozač (1,46 g/kg). Tri osobe su u ovoj prometnoj nesreći lakše ozlijeđene, a protiv 28-godišnjeg počinitelja slijedi optužni prijedlog.

Isti dan, oko 22.30 sati, u Traparima 32-godišnji vozač četverocikla udario je u osobni automobil marke „VW jetta“ kojim je 52-godišnji vozač nepropisno obilazio nepoznatog pješaka. Nakon udara došlo je do zanošenja i prevrtanja četverocikla u putni kanal, a 32-godišnji vozač teško se ozlijedio. Protiv 52-godišnjeg počinitelja ove prometne nesreće slijedi kaznena prijava.

U nedjelju, 21. kolovoza 2011. godine, oko 12.20 sati, na D-38 između mjesta Imrijevci i Slobodne Vlasti 31-godišnja vozačica motocikla marke „kawasaki“, đakovačkih registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubila je nadzor nad vozilom i prešla na suprotni kolnički trak te udarila u osobni automobil marke „opel vectra“, također đakovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 45-godišnjak. Vozačica motocikla, protiv koje slijedi obavezni prekršajni nalog, pala je s motocikla i teško se ozlijedila, a troje putnika iz „opel vectre“ lakše su ozlijeđeni.


Tijekom vikenda dogodio se i bijeg s mjesta prometne nesreće na D-51 u blizini mjesta Zakorenje i prometna nesreća s materijalnom štetom u Nurkovcu.



Stranica