Razriješene teške krađe na području Pakraca

U četvrtak, 28. svibnja, policijski službenici PP Pakrac dovršili su kriminalističku obradu nad četvoricom građana

U četvrtak, 28. svibnja policijski službenici PP Pakrac dovršili su kriminalističku obradu nad četvoricom građana starosti 17, 20, 21 i 35 godina zbog osnovane sumnje da su počinili šest „teških krađa“ i jednu „krađu“ na području Pakraca i tom prilikom pričinili štetu od oko 157 000 kuna.
 
Osnovano se sumnja da su u vremenskom razdoblju od prosinca 2008. godine do svibnja ove godine na području gradova Pakraca i Lipika te u mjestu Donja Šumetlica počinili navedena kaznena djela. Uz uporabu specijalnog provalničkog alata provaljivali su u kioske, trgovine, zgrade u izgradnji pa i u zgradu Gradskog poglavarstva Lipik odakle su otuđivali novac, mobitele, tehničku robu, cigarete i građevinski materijal. Pretragom stana i drugih prostorija kod 35-godišnjeg građanina policijski službenici pronašli su navedeni specijalni provalnički alat.
 
Otuđenu tehničku robu prodavali su u R. BiH, a u suradnji s policijom u Bosanskoj Gradišci pronađeno je i oduzeto dvadesetak mobitela.
 
Protiv počinitelja slijede kaznene prijave ODO-u u Daruvaru, Stalnoj službi u Pakracu, zbog kaznenih djela teških krađa provaljivanjem iz čl. 217 st. 1 t. 1 i krađe iz čl. 216 st. 1 Kaznenog zakona.
 
 


Stranica