Izvješće o događajima proteklog vikenda

U vremenskom razdoblju od 3. do 6. srpnja na području PU požeško-slavonske zabilježeno je

 
U vremenskom razdoblju od 3. do 6. srpnja na području PU požeško-slavonske zabilježeno je:
 
- dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (u Bilicama i Bresnici) i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom (dvije u Požegi te po jedna u Kutjevu i Pleternici);
 
U nedjelju, 5. srpnja oko 13.25 sati u Bilicama, došlo je do slijetanja dva motocikla u putni kanal kojom prilikom je troje sudionika ozlijeđeno. Naime, zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku te utjecaja alkohola (1,37 g/kg) 35-godišnji vozač izgubio je nadzor nad motociklom „honda“, slavonskobrodskih registracijskih oznaka, i zajedno s 25-godišnjom putnicom pao na kolnik. Nadalje, uslijed nedržanja razmaka i neprilagođene brzine 23-godišnja vozačica izgubila je nadzor nad motociklom „honda“, švicarskih registracijskih oznaka, i pala na kolnik zajedno s 44-godišnjim putnikom. U prometnoj nesreći oboje vozača i 25-godišnja putnica zadobili su lake tjelesne ozljede.
 U subotu, 4. srpnja oko 17 sati u Bresnici,27-godišnji vozač osobnim automobilom „vw passat“, novogradiških registracijskih oznaka, prilikom pretjecanja udario je u osobni automobil „citroen“, požeških registracijskih oznaka, koji je u tom trenutku skretao u lijevo na kolni ulaz. U prometnoj nesreći putnica iz „passata“ zadobila je teške tjelesne ozljede. Protiv 27-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće“ iz čl. 272 st. 1 Kaznenog zakona.
 - dva narušavanja javnog reda i mira (u Požegi i Pakracu);
 
- četiri nasilnička ponašanja u obitelji (u Pakracu, Vidovcima, Deževcima i Poloju);
 
- ostali događaji (u Velikoj);
 
            U nedjelju, 5. srpnja oko 5.30 sati, zaprimljena je dojava da u Velikoj, na križanju ulica Dr. Franje Tuđmana i Strossmayerove, leži osoba koja krvari. Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da se radi o 32-godišnjaku i da isti ima ubodnu ranu lijeve lopatice. Obzirom da je isti bio pod utjecajem alkohola s njim nije obavljen razgovor. U svezi navedenog nastavlja se rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti ozljeđivanja predmetnog.


Stranica