Dvije zlouporabe opojne droge

Dana 07. kolovoza 2009. godine oko 03,00 sati, u Pleternici, na Trgu Zrinskog i Frankopana, po policijskim službenicima, prilikom nadzora sudionika u prometu, kod 35-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „audi“, slavonskobrodskih reg. oznaka pronađena su dva paketića u kojima se nalazila opojna droga

 
 
 IZVJEŠĆE O DOGAĐAJIMA NA PODRUČJU PU POŽEŠKO-SLAVONSKE
 
za vremensko razdoblje od 07. do 10. kolovoza 2009. godine
 

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske zabilježene su:
 

- dvije zlouporabe opojne droge (u Pleternici i Požegi);

             Dana 07. kolovoza 2009. godine oko 03,00 sati, u Pleternici, na Trgu Zrinskog i Frankopana, po policijskim službenicima, prilikom nadzora sudionika u prometu, kod 35-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „audi“, slavonskobrodskih reg. oznaka pronađena su dva paketića u kojima se nalazila opojna droga cannabis marihuana ukupne težine 1,4 grama i jedan paketić s opojnom drogom kokain težine 1 gram. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava.
 
            Dana 09. kolovoza 2009. godine oko 01,15 sati u Požegi, u ulici Vilima Justa, policijski službenici su zatekli dvije osobe, od kojih je jedna odbacila paketić sačinjen od papira u kojem se nalazila zelena biljna materija nalik na opojnu drogu cannabis marihuanu. Provedenom krim. obradom utvrđeno je da je paketić vlasništvo 21-godišnjeg građanina, te protiv njega slijedi kaznena prijava.
 

- tri prometne nesreće s povrijeđenim osobama (dvije u Požegi, jedna u Alilovcima) i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom (dvije u Požegi, te po jedna u Bektežu, Velikoj i Jakšiću);

             Dana 08. kolovoza 2009. godine oko 03,00 sati u mjestu Alilovci, mlt. 16-godišnji vozač mopeda marke „peugeot“, požeških reg. oznaka, zbog ne držanja strane kretanja i vožnje pod utjecajem alkohola (0,38 g/kg) izgubio je nadzor nad vozilom i sletio u putni kanal i tom prilikom zadobio lake tjelesne ozljede. Prema mlt. vozaču slijedi optužni prijedlog zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, ne držanja strane kretanja, vožnje pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom kojemu je važnost prometne dozvole istekla za više od 15 dana i prijevoza osobe na mopedu koja je pod utjecajem alkohola, dok protiv njegovog oca slijedi optužni prijedlog zbog davanja vozila osobi koja nema pravo na upravljanje.
 
            Dana 09. kolovoza 2009. godine u 03,05 sati u Požegi, u ul. V. Babukića, 27-godišnji vozač osobnog automobila marke „audi“, požeških. reg. oznaka, uslijed neprilagođene brzine kretanja i vožne pod utjecajem alkohola (1,50 g/kg) izgubio je nadzor nad vozilom i sletio s kolnika. Tom prilikom vozilom je udario u obiteljsku kuću, te dvije metalne ograde. Vozač je zadobio lake tjelesne ozljede.
 
            Dana 10. kolovoza 2009. godine u 01,10 sati u Požegi, u Industrijskoj ulici, 19-godišnji vozač osobnog automobila marke „ford focus“, austrijskih reg. Oznaka, uslijed neprilagođene brzine kretanja i vožnje pod utjecajem alkohola (1,46 g/kg) izgubio je nadzor nad vozilom i sletio s kolnika. U prometnoj nesreći 18-godišnja putnica iz vozila zadobila je lake tjelesne ozljede.
         

- četiri narušavanja javnog reda i mira (dva u Požegi, po jedno u Buku i Pleternici);

 - tri požara bez materijalne štete (dva u Jakšiću, jedan u Požegi).
 
             Drugih posebnosti nije bilo.


Stranica