Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih sredstava

Dana 19. kolovoza 2009. godine u prijepodnevnim satima u Kukunjevcu, u ulici Franje Filipovića, prilikom pretrage doma i drugih prostorija koje koristi 48-godišnji građanin, po policijskim službenicima pronađena je malokalibarska puška s

IZVJEŠĆE O DOGAĐAJIMA NA PODRUČJU PU POŽEŠKO-SLAVONSKE
za dan 19./20. kolovoza 2009. godine
 
             Tijekom proteklog dana na području PU požeško-slavonske zabilježena je:
 

- nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih sredstava (u Kukunjevcu);

            Dana 19. kolovoza 2009. godine u prijepodnevnim satima u Kukunjevcu, u ulici Franje Filipovića, prilikom pretrage doma i drugih prostorija koje koristi 48-godišnji građanin, po policijskim službenicima pronađena je malokalibarska puška s optikom i ručno izrađenim prigušivačem, te ukupno 274 komada raznog streljiva (od toga 15 komada školskog streljiva). Pronađeni predmeti su izuzeti, te protiv počinitelja slijedi optužni prijedlog.

- požar bez materijalne štete (u Golom Brdu);         

- narušavanja javnog reda i mira (u Požegi); 

- ostali događaji (u Velikoj);

             Dana 19. 08. 2009. godine nakon provedene kriminalističke obrade nad 40-godišnjim djelatnikom bazena u Velikoj utvrđeno je da je dana 16. kolovoza 2009. godine oko 18,30 sati, u olimpijskom bazenu, s otvora za pražnjenje bazena uklonio zaštitnu rešetku, a potom otvorio ispusni ventil za vrijeme dok su u bazenu bili kupači. Tom prilikom voda je povukla mlt. 14-godišnjeg dječaka u otvor za pražnjenje bazena iz kojeg je izvučen po zatvaranju ispusnog ventila. Nakon ukazane liječničke pomoći mlt. dječaku su ozljede okvalificirane kao lake. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava zbog počinjenog KD-a iz članka 263. KZ-a („dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom).
 
 
            Drugih posebnosti nije bilo.


Stranica