Prometne nesreće s povrijeđenim osobama

Dana 28. rujna 2009. godine u 13,00 sati u Prekopakri, 62-godišnji vozač traktora marke „universal“, bez reg. oznaka, za koji je bila pridodana poluprikolica marke „tehnostroj“, bez reg. oznaka, vršio je radnju skretanja iz ulice S. Radića u

 
IZVJEŠĆE O DOGAĐAJIMA NA PODRUČJU PU POŽEŠKO-SLAVONSKE
za dan 28./29. rujna 2009. godine
 
 
             Tijekom proteklog dana na području PU požeško-slavonske zabilježene su:
 

- dvije prometne nesreće s povrijeđenim osobama (u Prekopakri i Novom Štitnjaku);        

       Dana 28. rujna 2009. godine u 13,00 sati u Prekopakri, 62-godišnji vozač traktora marke „universal“, bez reg. oznaka, za koji je bila pridodana poluprikolica marke „tehnostroj“, bez reg. oznaka, vršio je radnju skretanja iz ulice S. Radića u ulicu dr. Ante Starčevića. Tom prilikom je 75-godišnji građanin koji je sjedio na lijevoj bočnoj stranici poluprikolice iz neutvrđenog razloga pao na kolnik i zadobio teške tjelesne ozljede. Protiv vozača slijedi optužni prijedlog zbog vožnje pod utjecajem alkohola (1,20 g/kg), nenošenja vozačke dozvole, upravljanja neregistriranim traktorom i poluprikolicom, dok protiv ozlijeđene osobe slijedi optužni prijedlog zbog sjedenja na stranici priključnog vozila za vrijeme vožnje.

       Dana 28. rujna 2009. godine u 13,15 sati u Novom Štitnjaku, 72-godišnji vozač osobnog automobila marke „škoda fabia“, požeških reg. oznaka, uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio je nadzor nad vozilom i sletio s kolnika. Tom prilikom udario je u stablo oraha i zadobio lake tjelesne ozljede. 
 
- narušavanje javnog reda i mira (u Pleternici);

- nasilničko ponašanje u obitelji (u Ruševu);

- tri požara bez materijalne štete (u Lipiku, Dubokoj i Seocima).



Stranica