Izvješće o događajima proteklog vikenda

U vremenskom razdoblju od 7. do 8. listopada na šumskom predjelu „Blatuško brdo“ u blizini mjesta Korita otuđene su tri bačve „eurodizela“

 
Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske zabilježeno je:

- jedna krađa (u blizini mjesta Korita);

U vremenskom razdoblju od 7. do 8. listopada na šumskom predjelu „Blatuško brdo“ u blizini mjesta Korita otuđene su tri bačve „eurodizela“. Za počiniteljem se traga i protiv njega slijedi kaznena prijava.

- dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (u Požegi i u blizini mjesta Daranovci) i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom (dvije u Požegi te po jedna u blizini Zagrađa i Ruševa);

U subotu, 10. listopada oko 10 sati u Požegi, u Šokačkoj ulici, 40-godišnji vozač osobnim automobilom „vw golf“, požeških registracijskih oznaka, započeo je sa skretanjem u lijevo, a da nije propustio sva vozila iz suprotnog smjera. Uslijed oduzimanja prednosti prolaska u njegovo vozilo udario je osobni automobil „oepl corsa“, požeških registracijskih oznaka, kojim je upravljao 30-godišnji vozač. U prometnoj nesreći 25-godišnja putnica iz „opela“ zadobila je lake tjelesne ozljede.

U nedjelju, 11. listopada oko 8.40 sati u blizini mjesta Daranovci, zbog neprilagođene brzine, 21-godišnji vozač pod utjecajem alkohola (0,86 g/kg) izgubio je nadzor nad osobnim automobilom „renault laguna“, požeških registracijskih oznaka, i sletio s kolnika u putni kanal, a potom i na oranicu. U prometnoj nesreći vozač i njegova dva putnika zadobili su lake tjelesne ozljede.

- dva pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava (u Pakracu i Kukunjevcu);

U petak, 9. listopada u Pakracu, u ulici Kralja Tomislava, 56-godišnji građanin je u drvenoj šupi pronašao četiri tromblonske mine zaostale iz Domovinskog rata.
Istoga dana u Kukunjevcu, u Kolodvorskoj ulici, 56-godišnjak je prilikom građevinskih radova na tavanu dvorišne zgrade pronašao ručnu bombu također zaostalu iz Domovinskog rata.
Navedena minsko-eksplozivna sredstva su izuzeta i pohranjena u za to predviđen prostor do uništenja.

- četiri narušavanja javnog reda i mira (dva u Pakracu te po jednu u Pleternici i Kneževcu);

- tri nasilnička ponašanja u obitelji (dva u Požegi i jedno u Eminovcima).


Stranica