Izvješće o događajima proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda zabilježili smo četiri kaznena djela, osam prometnih nesreća, šest narušavanja javnog reda i mira i pet nasilničkih ponašanja u obitelji.

 
Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske zabilježeno je:

- dvije teške krađe provaljivanjem (u Pakracu i Pleternici);

U vremenskom razdoblju od 23. do 26. listopada 2009. godine u Pakracu, u Aleji Kestenova, izvršena je provala u upravnu zgradu poduzeća „Pak Konstruktor“ odakle je otuđena akumulatorska bušilica. Za počiniteljem se traga i protiv njega slijedi kaznena prijava.

U nedjelju 25. listopada u vremenu od 00.30 do 7.30 sati u Pleternici, na Trgu Zrinskog i Frankopana, izvršena je provala u ugostiteljski objekt odakle su otuđeni novac, mobitel i ključevi. Za počiniteljem se traga i protiv njega slijedi kaznena prijava.

- jedno izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude (u Pakracu);

U nedjelju, 25. listopada  oko 1 sat u Pakracu, u ulici Kneza Branimira, u prometu je zatečen 49-godišnjak kako, pod utjecajem alkohola (1,11 g/kg), upravlja osobnim automobilom „opel corsa“, zagrebačkih registracijskih oznaka, za vrijeme dok mu je pravomoćnim rješenjem izrečena zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije. Kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržan je u posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega slijedi kaznena prijava i optužni prijedlog.

- tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (u Požegi, Pleternici i Donjim Emovcima) i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom (u Požegi, Prekopakri, Eminovcima, Komorici i Vidovcima);

U petak, 23. listopada oko 16.40 sati, na državnoj cesti D-51 između Požege i Eminovaca, uslijed nepropisnog pretjecanja 34-godišnja vozačica osobnim automobilom „vw golf“, osječkih registracijskih oznaka, udarila je u neregistrirani  i neosigurani moped „puch“ kojim je, bez zaštitne kacige, upravljala 52-godišnjakinja prije stjecanja prava na upravljanje. Uslijed udara 52-godišnjakinja je pala na kolnik i tom prilikom zadobila lake tjelesne ozljede.

U nedjelju, 25. listopada oko 5.30 sati u Donjim Emovcima, uslijed utjecaja alkohola (1,29 g/kg) i neprilagođene brzine, 32-godišnji vozač u oštrom zavoju izgubio je nadzor nad osobnim automobilom „opel corsa“, požeških registracijskih oznaka, i sletio u putni kanal. Tom prilikom zadobio je lake tjelesne ozljede.

U nedjelju, 25. listopada oko 18.50 sati u Pleternici, na raskrižju ulica Kralja Zonimira i Eugena Podubskog, prilikom skretanja u lijevo 68-godišnji biciklist je pao na kolnik i tom prilikom zadobio lake tjelesne ozljede.

- šest narušavanja javnog reda i mira (tri u Požegi te po jedno u Novom Selu, Vlatkovcu i Starom Zdenkovcu);

- pet nasilničkih ponašanja u obitelji (u Pleternici, Požegi, Antunovcu, Lakušiji i Viškovcima).


Stranica