„Institucijalna potpora, vidljivosti i podrška u prevenciji i sprečavanju nasilja u obitelji“

Slika Sastanak-Pakrac-1.jpg

U prostorijama Gradskog poglavarstva Grada Pakraca, 4. studenog 2009. godine održan je sastanak na temu „Institucijalna potpora, vidljivosti i podrška u prevenciji i sprečavanju nasilja u obitelji“.

Pakrac

Foto: PP Pakrac

U prostorijama Gradskog poglavarstva Grada Pakraca, 4. studenog 2009. godine održan je sastanak na temu „Institucijalna potpora, vidljivosti i podrška u prevenciji i sprečavanju nasilja u obitelji“. Sudionici sastanka bili su predstavnici lokalne samouprave, predstavnica UNDP-a i policijski službenici i to kako slijedi:



 

-          Šimić Nikola – dogradonačelnik Grada Pakraca,

-          Haramija Antun - gradonačelnik Grada Lipika,

-          Kesić Vesna - konzultantica UNDP-a,

-          Trdi Albert – voditelj pododsjeka za javni red i nezakonite migracije,

-          Dokozić Đurđa – linijska policijska službenica za suzbijanje maloljetničke delinkvencije,

-          Kokić Krunoslav – policijski službenik za zakonitost postupanja

-          Pjerabon Mario – načelnik PP Pakrac.

Na sastanku je predstavljen pregled rada Vijeća za prevenciju Pakraca i Lipika kao i pregled ostvarenih projekata i projekata koju su u postupku realizacije, dok su policijski službenici iznijeli pregled statističkih pokazatelja glede nasilja u obitelji, rodno uvjetovanog nasilja te nasilja među mladima.

Zaključeno je da na području PP Pakrac, unatoč tome što se radi o ratom pogođenom području,  nema „organiziranog nasilja“ u smislu grupa koje učestalo sudjeluju u nasilju već da se radi o izdvojenim slučajevima. Također, iako se radi o multietničkoj sredini nema nasilja na etničkoj bazi. Smatra se da je najizraženiji problem u konzumiranju alkohola mladih s čime prestaju po odlasku na fakultet ili nakon zaposlenja.



Stranica