Četiri narušavanja javnog reda i mira

Slika nasilnik_udara_sakom.jpg

U petak, 25. prosinca 2009. godine oko 1.15 sati u Požegi, u Cehovskoj ulici, dvojica starosti 20 godina obojica pod utjecajem alkohola u koncentracijama 0,98 i 1,03 g/kg tjelesno su napali troje starosti 17, 18 i 19 godina. Kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja počinitelji su smješteni

 
Foto: ilustracija

U petak, 25. prosinca 2009. godine oko 1.15 sati u Požegi, u Cehovskoj ulici, dvojica starosti 20 godina obojica pod utjecajem alkohola u koncentracijama 0,98 i 1,03 g/kg tjelesno su napali troje starosti 17, 18 i 19 godina. Kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv počinitelja slijedi optužni prijedlog.

Također u petak, 25. prosinca 2009. godine oko 5 sati
u Pakracu, u Bolničkoj ulici, 23-godišnjak pod utjecajem alkohola (1,73 g/kg) srušio je drugog 23-godišnjaka pod utjecajem alkohola (2,03 g/kg) te ga tjelesno napao. Protiv počinitelja slijedi optužni prijedlog.

U subotu, 26. prosinca 2009. godine oko 17 sati u Požegi, u ulici Kralja Krešimira, u prometu je zatečen 27-godišnjak kako pod utjecajem alkohola (2,61 g/kg) upravlja osobnim automobilom „kia shuma“, požeških registracijskih oznaka. Potom je doveden u prostorije policije radi prekršajne obrade kojom prilikom je vrijeđao policijske službenike. Obzirom da je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Nešto kasnije, oko 19.15 sati u Požegi, u ulici J. Runjanina, u prostorijama ove policijske uprave, 24-godišnjak pod utjecajem alkohola (1,39 g/kg) vikao je i galamio te vrijeđao policijske službenike. Kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Tijekom proteklog vikenda zabilježeno je i sedam nasilničkih ponašanja u obitelji. Protiv počinitelja slijede optužni prijedlozi zbog prekršaja iz čl. 4. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

 


Stranica