Predavanje u Domu umirovljenika u Velikoj

Slika predavanje_dom_umirovljenik.jpg

Policijska postaja Požega, već duži niz godina u okviru preuzetih obveza iz Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama, te temeljem plana preventivnog djelovanja, provodi preventivno-edukativne aktivnosti kojima je cilj promicanje poželjnih ponašanja u prometu i podizanje stanja sigurnosti u

 
Foto:
PP Požega
 

Policijska postaja Požega, već duži niz godina u okviru preuzetih obveza iz Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama, te temeljem plana preventivnog djelovanja, provodi preventivno-edukativne aktivnosti kojima je cilj promicanje poželjnih ponašanja u prometu i podizanje stanja sigurnosti u cestovnom prometu i općenito stanja sigurnosti na viši nivo, a posebice kada se radi o najugroženijim skupinama u prometu a to su djeca, starije osobe, te biciklisti, mopedisti i motociklisti.

Tako su u petak, 19. ožujka 2010. godine, drugu godinu za redom, policijski službenici Goran Matijević, Dario Tajzler i kontakt policajac Ivica Vidačić, posjetili Dom umirovljenika u Velikoj, gdje su nazočne upoznali sa stanjem sigurnosti na našem području, sa posebnim osvrtom na nesreće i okolnosti koje su im prethodile a u kojima su sudjelovale osobe starije životne dobi. (U 2009. godini, na prostoru PP Požega 2 su osobe starije životne dobi smrtno stradale u prometnim nesrećama). Tom prilikom su umirovljenicima također prenijeli poruke za njihovo sigurno sudjelovanje u prometu, a kontakt policajac Ivica Vidačić nazočnim umirovljenicima je ukazao na pojavne oblike kaznenih dijela počinjenih na štetu starijih osoba (prijevare, krađe i dr), te načine kako iste izbjeći, te ponovno ukazao kako su kontakt policajci svakodnevno na terenu, te spremni pružiti pomoć svima, a posebice umirovljenicima. Na kraju, policajci su sudionicima predavanja prigodne darove.



Stranica