Suzbijanje prekršaja alkoholiziranosti sudionika u prometu

Slika policajac_pise_kaznu.jpg

Dana 20./21. ožujka 2010. godine provođene su pojačane preventivno-represivne aktivnosti usmjerene na suzbijanje prekršaja alkoholiziranosti sudionika u prometu. Provođenjem aktivnosti nadzirana su 84 sudionika kojom prilikom je kod 12 sudionika utvrđeno da su vozilima upravljali pod utjecajem alkohola

 
Foto:
ilustracija

Dana 20./21. ožujka 2010. godine provođene su pojačane preventivno-represivne aktivnosti usmjerene na suzbijanje prekršaja alkoholiziranosti sudionika u prometu. Provođenjem aktivnosti nadzirana su 84 sudionika kojom prilikom je kod 12 sudionika utvrđeno da su vozilima upravljali pod utjecajem alkohola.

Najvećem broju sudionika (5) koji su vozilima upravljali pod utjecajem alkohola utvrđene su koncentracije od 1,00 do 1,50 g/kg, po tri sudionika su imali koncentracije od 0,5 do 1,00 g/kg, odnosno iznad 1,50 g/kg, te se jedan sudionik odbio podvrći ispitivanju prisustva alkohola u organizmu. Najveća izmjerena koncentracija alkohola u organizmu (2,01 g/kg) zabilježena je kod 46-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja.

Obzirom, da prema statističkim pokazateljima, i nadalje u gotovo svakoj četvrtoj prometnoj nesreći jedan od sudionika vozilom upravlja pod utjecajem alkohola, policijski službenici intenziviranjem preventivno-represivnih mjera prema ciljanim skupinama sudionika u prometu i provođenjem ciljanih aktivnosti na mjestima i u vrijeme kada se događaju najteže prometne nesreće, sankcionirati će prometne prekršaje koji dovode do najtežih prometnih nesreća.



Stranica