14-godišnjak pronašao neeksplodirana ubojita sredstva

Slika Mine.jpg

U četvrtak, 1. travnja 2010. godine oko 15.56 sati zaprimljena je dojava 50-godišnjeg građanina da je njegov 14-godišnji sin u Lipiku u ulici Frankopanskoj u podrumu devastirane kuće koja se nalazi pokraj njihove kuće pronašao minsko-eksplozivna sredstva.


Foto: ilustracija 


U četvrtak, 1. travnja 2010. godine oko 15.56 sati zaprimljena je dojava 50-godišnjeg građanina da je njegov 14-godišnji sin u Lipiku u ulici Frankopanskoj u podrumu devastirane kuće koja se nalazi pokraj njihove kuće pronašao minsko-eksplozivna sredstva. Utvrđeno je da se radi o 6 mina, 4 bombe, 2 komada streljiva i 20 komada detonatorskih kapisla. Pronađeno streljivo i minsko-eksplozivna sredstva izuzeta su i pohranjena u za to predviđeni prostor do uništenja.

 

Za napomenuti je da je 14-godišnji dječak dan ranije prisustvovao predavanju koje je upriličeno povodom obilježavanja „Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju“ koje je održano u Lipiku u osnovnoj školi „Lipik“. Predavanje je održao i policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave požeško-slavonske, a dječak je postupio po danim savjetima i o pronađenom obavijestio roditelje, koji su zatim dojavili policiji.



Stranica