Moto susret u mjestu Vidovci

Slika slike-vijesti/2010 godina/moto susret dinko/glavna.jpg
Vidovci

Foto:
PU požeško-slavonska
 

     Policijski službenici PU požeško-slavonske nazočili su na moto susretu i otvaranju sezone u organizaciji moto kluba «Independent», koji je održan dana 10.04.2010. godine, na prostoru nogometnog igrališta i u prostorijama NK Vidovci u mjestu Vidovci. S moto klubom «Independent» iz Vidovaca, kao i sa većinom moto udruga s našeg područja uspostavljena je uspješna suradnja. Susretu je nazočilo oko 300 motorista i to članovi klubova iz naše te susjednih Županija. Nazočni motociklisti i ostali građani mogli su vidjeti nova vozila koja policija koristi u svom radu te im je bila omogućena provjera određenih bodova i sankcija u prometu. Odgovarano je i na njihova pitanja vezano za Zakon o sigurnosti prometa na cestama.

      Ispred mjesne kapelice Snježne gospe u Vidovcima, održana je posveta motora od strane lokalnog župnika na kojoj su bili prisutni i policijski službenici sa svojim vozilima. Nakon posvete motora, kao najava svim sudionicima i poziv na oprez i pojavu motorista na cestama te otvaranje sezone održan je mimohod motorista od mjesta Vidovci, do baroknog Trga sv. Trojstva u Požegi, koji je završio povratkom na nogometnom igralištu u Vidovcima, gdje je za motoriste i sve građane organizirano druženje do kasnih noćnih sati.

       Odmah po povratku na nogometno igralište u prostorijama NK Dinamo Vidovci, održan je kraći radni sastanak predstavnika policije, turističke zajednice grada Požege, te udruga motorista sa našeg područja i to «Independent», «Dan motora», i udruge «Motori», na kojem je ocjenjena prošlogodišnja sezona kao naročito uspješna te dogovorene smjernice za rad u 2010. godini, a čiji je jedini cilj što manje prometnih nesreća i stradalih u prometu.

     Na nogometnom igralištu NK Dinamo, održan je turnir u malom nogometu na kojem su sudjelovale 4 ekipe i to ekipa policije, te moto udruga «Independent», «Dan motora», i udruge «Motori». Turnir u prvom redu nije imao natjecateljski imperativ, bio je prilika za promicanje međusobne suradnje i stvaranje povjerenja između policije i udruga te građana uopće. Svoju humanost policijski službenici su također iskazali sudjelovanjem u akciji dragovoljnog davanja krvi, što su nazočni motoristi sa oduševljenjem pozdravili.

 


Stranica