Biciklijada "Sigurno u prometu 2010.g."

Slika slike-vijesti/2010 godina/biciklijada-ales/nagradeniw.jpg
 Požega

Foto:
PU požeško-slavonska

Dana 8. svibnja 2010. godine od 8 do 14 sati, na parkiralištu tvrtke „Alles“ u Požegi, u ulici Industrijskoj, u organizaciji HAK-a i Policijske uprave požeško-slavonske održano je županijsko godišnje natjecanje za učenike V. razreda osnovnih škola iz poznavanja prometnih propisa i vještine upravljanja biciklom «Sigurno u prometu 2010». Na natjecanju su sudjelovale dvije škole sa ukupno 8 natjecatelja.      

Odmah nakon završetka Županijskog natjecanja održana je «Allesova biciklijada 2010», na kojoj je nastupilo 57 djece u dobi do 12 godina podijeljeni u dvije starosne skupine i to do 9 i od 9 do 12 godina. Svi sudionici natjecanja obavezno su koristili zaštitne kacige. Na kraju natjecanja djeca su nagrađena vrijednim nagradama.

Tijekom cijelog dana za posjetitelje i djecu organizirana je prezentacija uređaja i opreme koju policija koristi u svom radu. Tako se mogao vidjeti novi «Presretač», koji je naročito izazvao pažnju kod starijih posjetitelja – vozača. Simulator vožnje mopeda i motocikla, na kojemu se organiziralo natjecanje za djecu, izazvao je veliku zainteresiranost, a isprobalo ga je više desetaka djece. Najuspješniji su na kraju nagrađeni prigodnim nagradama.

Za pomoć pri organizaciji i provođenju natjecanja u spretnosti vožnje bicikla - „Biciklijada 2010“, tvrtka Alles, uručila je zahvalnicu Policijskoj upravi požeško-slavonskoj.

Kao najava biciklističke sezone i pojave većeg broja biciklista na cestama sudionici biciklijade iz Allesa, te članovi biciklističkog kluba «Luks racing team» iz Požege, vozili su se ulicama sve do udruge za djecu s posebnim potrebama «MI», gdje je u 13,00 sati uz prisustvo gradonačelnika i dožupana otvoreno novo dječje igralište. Istom prigodom kontakt policajac Dražen Lednicki, predsjednici udruge Aniti Pedić predao je prigodne poslastice za djecu i roditelje članove udruge.



Stranica