Tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

Slika slike-vijesti/2010 godina/25-10w.jpg

U petak, 22. listopada 2010. godine oko 11.15 sati, u Pakracu na raskrižju ulica Aleja kestenova, Pilanski put, Krndija i Marina Držića 33-godišnji državljanin Republike Srbije

 

Foto: PU požeško-slavonska

 

U petak, 22. listopada 2010. godine oko 11.15 sati, u Pakracu na raskrižju ulica Aleja kestenova, Pilanski put, Krndija  i Marina Držića 33-godišnji državljanin Republike Srbije koji je upravljao teretnim vozilom s prikolicom srbijanskih registracijskih oznaka, uslijed nepropisnog pretjecanja u raskrižju udario je u osobni automobil marke „opel corsa“ daruvarskih registracijskih oznaka. 30-godišnja vozačica „opel corse“ lakše je ozlijeđena, a stranom državljaninu je naplaćena novčana kazna.

U subotu, 23. listopada 2010. godine oko 12.10 sati, u Požegi, u ulici Arslanovci 33-godišnja vozačica osobnog automobila marke „fiat brava“, požeških registracijskih oznaka nije prilagodila brzinu kretanja zbog čega je udarila u osobni automobil marke „vw golf“, požeških registracijskih oznaka kojim je upravljala 23-godišnjakinja. „Golf“ je od udara odbačen unaprijed zbog čega je udario u osobni automobil marke „alfa romeo“ zagrebačkih registracijskih oznaka. 37-godišnji vozač osobnog automobila marke „alfa romeo“ i vozačica „vw golfa“ lakše su ozlijeđeni, a protiv 33-godišnjakinje iz „fiat brave“ slijedi obavezni prekršajni nalog.

U subotu, 23. listopada 2010. godine oko 13.45 sati, u Jakšiću, u ulici Stjepana Radića 16-godišnja vozačica osobnog automobila marke „opel corsa“, požeških registracijskih oznaka, koja je upravljala vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, nije prilagodila brzinu kretanja zbog čega je udarila u 11-godišnjeg  biciklistu koji je teško ozlijeđen. Lakše su ozlijeđene 17-godišnja i 18-godišnja putnica iz vozila, a prema 16-godišnjakinji slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Požegi i optužni prijedlog. Također protiv 37-godišnje vlasnice vozila „opel corsa“ slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja „Davanje vozila na upravljanje osobi koja nema pravo na upravljanje“.


Tijekom proteklog vikenda, od 22. do 25. listopada, zabilježena su tri bijega s mjesta prometne nesreće u Požegi u ulici Zrinskoj, u Pleternici na Trgu Zrinskih i Frankopana, te u Kaptolu u ulici Tomislava Pranjkovića. Također su se dogodile i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom i to u Požegi u ulicama Dubrovačkoj i Osječkoj.



Stranica