Rezultati pojačanog nadzora prometa

Slika dreger-2.00.jpg

U razdoblju od 11. do 14. studenoga 2010. godine, u sklopu aktivnosti vezanih za obilježavanje „Martinja“, PU požeško-slavonska provela je pojačane preventivno-represivne aktivnosti

 

Foto: ilustracija

U razdoblju od 11. do 14. studenoga 2010. godine, u sklopu aktivnosti vezanih za obilježavanje „Martinja“,  PU požeško-slavonska provela je pojačane preventivno-represivne aktivnosti usmjerene na nadzor alkoholiziranosti vozača i vožnje pod utjecajem drugih opojnih sredstava.

Ostvaren je nadzor nad 416 vozača, te utvrđen i procesuiran 71 prekršaj, od kojih 17 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 30 prekršaja nepoštivanja dopuštene brzine kretanja vozilom, četiri prekršaja korištenja neregistriranih vozila, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, te 18 ostalih prekršaja.

Kod osam sudionika utvrđena je koncentracija alkohola od 0,5 do 1,0 g/kg, kod osam sudionika od 1,01 do 1,5 g/kg i kod jednog sudionika iznad 1,5 g/kg.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je kod 39-godišnjeg vozača osobnog automobila sa područja Daruvara i  iznosila je 1,51 gr/kg.

U promatranom razdoblju dogodilo se sedam prometnih nesreća, od kojih jedna s ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom. U tim nesrećama jedna je osoba lakše ozlijeđena.



Stranica