Završna manifestacija akcije "Živim život bez nasilja"

Slika slike-vijesti/2010 godina/zavrsna_manifestacija/naslovna.JPG

Foto: PU požeško-slavonska

 

Jučer s početkom u 17 sati u velikoj dvorani Veleučilišta u Požegi održana je završna manifestacija preventivne akcije Živim život bez nasilja koja se je provodila od 8. do 24. studenog.

Na završnoj svečanosti načelnik Policijske uprave požeško-slavonske Nikola Janković poručio je da „Nitko ne zaslužuje biti zlostavljan“ te da su upravo to riječi koje imaju svoju „težinu“. Nakon osvrta na problem nasilja u obitelji u PU požeško-slavonskoj načelnik je napomenuo da su tužne priče obiteljskog, vršnjačkog i drugih oblika nasilja postale nažalost naša svakodnevica. «Što mogu učiniti?» Pitanje je koje si svatko od nas mora postaviti, a već ovaj dolazak danas i podrška akciji velik je korak, rekao je načelnik.

Istim porukama priključili su se i obratili prisutnima župan Požeško-slavonske županije Marijan Aladrović i, u ime gradonačelnika, dr. Marijan Cesarik potpredsjednik Gradskog vijeća.

Tijekom akcije, policijski službenici, djelatnici Centra za socijalnu skrb i Obiteljskog centra održali su predavanja u ukupno 15 škola, a predavanjima je obuhvaćeno oko 1500 učenika i roditelja.

Neposredno prije završne svečanosti odigrana je simbolična odbojkaška utakmica između mješovite ekipe policije i mješovite ekipe učenika i profesora srednjih škola. Iako se iz konačnog rezultata od 2:0 u setovima za ekipu policije ne bi reklo, borba je bila neizvjesna do samoga kraja.

Na samoj završnoj manifestaciji prikazani su video spotovi, održana je debata na temu „Šutnja je zlato“ u kojoj je, mišljenja smo, svoje stavove bolje obranila negacijska grupa čija je teza „Šutnja nije zlato“. Izvedena je dramsko-scenska igra Srednjoškolske kazališne družine (SKAD), te su nastupili tamburaški ansambl, brass quintet i mješoviti zbor Glazbene škole Požega.

Također, uručena su priznanja i prigodni pokloni učenicama: Mii Gašparović, Sunčani Gavran i Loreni Kašuba za tri najbolja likovna rada te nagrada za literarni rad Eni Filipović.

Uz nagrađene učenike podijeljene su i zahvalnice svima onima koji su svojim angažmanom pridonijeli provedbi ove akcije.



Stranica