Zlouporaba položaja i ovlasti

Slika //novac01.jpg

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad pet osoba starosti od 38 do 69 godina kao odgovornim osoba trgovačkog društva iz Lipika utvrđeno je da su u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi prema prethodnom dogovoru s jednom filijalom osiguravajuće kuće u razdoblju od kolovoza 2008. godine do kraja 2010. godine potpisali dva ugovora o zajmu i

Foto: ilustracija

 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad pet osoba starosti od 38 do 69 godina kao odgovornim osoba trgovačkog društva iz Lipika utvrđeno je da su u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi prema prethodnom dogovoru s jednom filijalom osiguravajuće kuće u razdoblju od kolovoza 2008. godine do kraja 2010. godine potpisali dva ugovora o zajmu i ugovore o preuzimanju duga u ukupno iznosu od preko milijun kuna.

Novac su posudile sebi kao fizičkim osobama te su izdali nenaplative mjenice i zadužnice, a zajmodavcu dug nisu vratili čime su oštetili navedenu osiguravajuću kuću. Zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo „Zlouporaba položaja i ovlasti“ iz čl. 337 st.1. i 4. protiv njih slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.



Stranica