Akcija "MID" i ADVENT uspješno provedena

Slika /slike-vijesti/2017 godina/mir i dobro.jpg
"Mir i dobro" naziv je preventivne akcije koju Ministarstvo unutarnjih poslova RH već tradicionalno organizira kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru, a povećala se opća sigurnost građana te postigla zadovoljavajuća razina javnog reda i mira.
U provedbi akcije „Mir i dobro“ Policijska uprava požeško-slavonska je od 15. prosinca 2018. do 8. siječnja 2019. godine, na svom području, provela niz aktivnosti preventivnog djelovanja u svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana.
U tom razdoblju nisu zabilježena kaznena djela kao posljedica nezakonite uporabe oružja, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava, ili značajnija ugrožavanja javnog reda i mira i opće sigurnosti građana.
U provedbi akcije, za jedan  počinjeni prekršaj nezakonitog posjedovanja streljiva iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja prijavljen je jedan počinitelj, od kojega je privremeno oduzeto 317 komada streljiva.   
Nisu zabilježena ozljeđivanja, propucavanja niti druge posljedice uporabe pirotehničkih i drugih eksplozivnih ubojitih sredstava, a s obzirom na sve navedeno možemo ocijeniti da su ciljevi akcije  ostvareni.
 
 
 

Stranica