Blagdan Svih svetih

Slika Ilustracije server/svi sveti_300x200.jpg

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana veći broj građana će u skladu s tradicionalnim, obiteljskim i vjerskim običajima u znak sjećanja na umrle i poginule posjećivati groblja te

 

Foto: Ilustracija

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana veći broj građana će u skladu s tradicionalnim, obiteljskim i vjerskim običajima u znak sjećanja na umrle i poginule posjećivati groblja te se na području Policijske uprave požeško-slavonske očekuje povećan promet vozila i kretanje građana.

Povećane gužve se najviše očekuju na prilaznim prometnicama grobljima i područjima oko njih pa će policijski službenici radi maksimalne sigurnosti i protočnosti prometa pojačano pokrivati dolazne ceste grobljima i upravljati prometnom. Policijski službenici će pri tome postupati prema svim sudionicima u prometu koji ometaju normalan tijek prometa ili grubo krše prometna pravila.

Da bi se izbjegle nepotrebne gužve i zastoji u prometu te prevenirale prometne nesreće s najtežim posljedicama pozivamo sve vozače da obrate pozornost na prometnu signalizaciju kojom će se regulirati promet u blizini groblja, da poštuju prometne propise i znakove policijskih službenika i da se međusobno tolerantno ponašaju kako bi svi na vrijeme i sigurno stigli na svoja odredišta.

Također,  zbog velikog broja parkiranih vozila uz rub prometnica i pješaka koji prelaze cestu ili se kreću uz njen rub, upućujemo vozače da se prilaznim prometnicama i grobljima kreću uz povećan oprez i smanjenom brzinom kretanja, odnosno da prilagode brzinu vozila uvjetima i stanju u prometu, a pješake upućujemo na povećan oprez pošto za većinu groblja ne postoje izgrađene pješačke staze te su prisiljeni kretati se uz rub prometnice. Posebno upozoravamo pješake na opasnost prilikom prelaska prometnice i kretanja između parkiranih vozila.

Pri dolasku u blizini groblja vozači se upućuju da ne parkiraju svoja vozila na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje, a posebno ne na mjestima i na način da ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu.



Stranica